DOSTUM ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLDU

İnegöl'de turizmin parlayan yıldızı Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM), şehrin gelecekteki önemli merkezlerinden biri olmaya aday. Belediye Başkanı Alper Taban, bacasız sanayi turizmin gelişmesine katkı sağlayacak DOSTUM'un daha nitelikli bir hale dönüşmesi adına DOSTUM'un kuruluşundan bu yana faaliyetler içerisinde yer alan branş hocalarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

BURADA İŞİN ÖZÜ SİZLERSİNİZ

Başkan Taban, Pazartesi akşamı Yeniceköy'de bulunan DOSTUM merkezinde; Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve DOSTUM koordinatörü Nedim Bayram, DOSTUM sorumluları ve alanlarında uzman isimlerle bir araya geldi. yemekle başlayan istişare toplantısında, DOSTUM'un geleceği ve daha nitelikli hale dönüştürülmesi adına atılacak adımlar masaya yatırıldı. Yemek sonrası branş hocalarına hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban;

"Sizler bizden çok daha tecrübelisiniz. Herkes kendi alanında detaylara kadar iniyor ama bizlerin almış olduğu görev icabıyla sizler kadar detaylara inmemiz mümkün olmuyor. DOSTUM İnegöl'ümüzün gerçekten parlayan yıldızı, değerli bir markası, gelecekte çok çok daha güzel yerlere hem İnegöl'ümüzü hem de kendi platformunu taşıyabilecek bir yapı.

Bugün burada DOSTUM'un kuruluşundan bu yana görev almış arkadaşlarımız var. Emeği olan insanlar burada. Orta koyduğunuz desteklerle birçoğunuz benden çok daha fazla bu sürece katkı yapmışsınız. Biz belki sevk ve idare noktasında işin başıyız ancak tabi işin özü sizlersiniz. Sizleri önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Bu mutfak toplantılarının da çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

BAŞLANGIÇ GÜZEL OLMALI

Ali Koç takıma veda etti! Ali Koç takıma veda etti!

Turizmin İnegöl için önemli bir başlık olduğuna da dikkat çeken Alper Taban,

"Burada birbirinden değerli hocalarımız var. Bu kadro DOSTUM var olduğundan bu yana bir şeyleri deneyimledi. Artılar ve eksileri muhakkak suretle gözlemledi. Bizler DOSTUM'u bu günden sonra daha nasıl geliştirebiliriz? Neler yapabiliriz? DOSTUM daha iyi bir konuma nasıl gelebilir konusunda herkesin başta kendi branşı olmak üzere fikirleri var, tecrübe ettikleri var.

Turizm İnegöl için önemli bir başlık. Turizmi konuşurken de hemen birilerini buraya getirelim, DOSTUM'u gösterelim, tanıtalım, buradan faydalanmalarını sağlayalım diyebiliriz. Ancak başlangıç o kadar önemlidir ki şehrimize yeni gelen bir misafir bu alanı veya diğer turizm alanlarını tecrübe etmek istediğinde o anki gelişinde olumlu intiba bırakamıyorsak, turizmden elde edeceğimiz olumlu intibayı daha vahim yerlere götürebiliriz. Başlangıcın güzel olması, temellerinin sağlam olması ve daha sonra üzerine binanın yapılmasıyla mümkün oluyor. DOSTUM sadece içerisinde farklı aktiviteler yapılan, birilerinin gelip sadece mutlu olduğu bir marka olmasın, beraberinde gittiği yerde de gönüllü olarak burayı anlatan, diğer insanları da buraya çekebilmek için gönüllü turizm elçileri olan bir yapıya geçmek önemli olan.

Turizm bacasız sanayi. Ben kendi şehrimde buna benzer çok fazla değerin olduğunu biliyorum. Bunları daha nasıl parlatırız, daha etkili organizasyonları nasıl sağlarız, bizlere düşen görevler nelerdir gibi bu kabilden değerlendirerek sizlerle bir araya gelmek istedik. Her türlü eleştiriye, fikre, görüşe açığız" diye konuştu.

Konuşma sonrası branş hocaları sırasıyla söz alarak kendi alanlarında fikir ve önerilerini sundular. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, DOSTUM'un gelecek planlaması adına da adımlar atıldı.