İnegöl Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği her Cuma sabahı farklı bir camide kurulan "Bereket Sofrası Halk Günleri" etkinliği Belediye Başkanı Alper Taban tarafından da sürdürülüyor. Cuma sabahları her hafta farklı bir camide kılınan sabah namazları sonrası simit, zeytin ve peynir ile cemaatle birlikte kahvaltı yapılırken, kahvaltı sırasında mahallelerin sorunları da vatandaşlarla birlikte istişare ediliyor.

BEREKET SOFRASI KASIM EFENDİ CAMİİNDE KURULDU

Vatandaşların dilek ve temennilerinin ilk ağızdan dinlendiği, şehrin yöneticileri ile halkı aynı sofrada buluşturan etkinlik, bu hafta Kasım Efendi Camiinde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit, Sabri Günaydın, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrasında, sabah namazının kılınmasının ardından cami lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapıldıktan sonra Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı.

Çarşamba günü yapılan meclis toplantısında Belediye Başkanlığına seçildiğini ve görevine başladığını hatırlatan Taban, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın İnegöl için yaptığı ve yapacağı projeler zaten vardı. Belediyelerde biliyorsunuz göreve geldiğinizde 5 yıllığına seçiliyorsunuz ve bu 5 yılın başında da stratejik planlarınızı yapıyorsunuz. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarınızı çıkartıyorsunuz. Biz de 3,5 yıllık dönemi Belediye Başkan Yardımcısı olarak Başkanımızla birlikte icra ettik. Kalan 1,5 yılda da bizim Başkanlığımızda bu süre tamamlanacak" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İNEGÖL'E ÖNEM VERİYOR"

Konuşmasında Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden de söz eden Alper Taban,

"Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza bizlere inandığı ve güvendiği için teşekkür ediyorum. Ancak şunu da ifade edeyim, meclis üyelerimizin tamamı bu işi yapabilecek kapasitedeydi. Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede kendisi bizlere şunu söyledi; İnegöl'ü önemsiyorum, İnegöl benim için önemli. Çok çalışmalısınız. Beraberinde halkla iç içe olacaksınız. Halkın arasında olacaksınız, onların istek ve önerilerine, taleplerine, hissiyatlarına ve düşüncelerine önem vereceksiniz dedi. Dolayısıyla bize düşen halkın içinde olmak. Bugüne kadar halktan kopuk muyduk; AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı olarak da AK Parti Türkiye teşkilatları olarak da zaten insanı merkezine koymuş bir anlayışla siyaset yaptık. Sağ olsun insanlarımız da bunu her zaman destekledi ve bugüne kadar gelindi" diye konuştu.

VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

İnegöl Belediyesi'nin belli bir sistem dahilinde devam eden projeleri olduğunu da kaydeden Alper Taban,

"Bundan sonrası için de zaten devam eden projelerimiz var. Bunlar devam edecek. Ama ekibimiz mutfakta çalışmaya devam ederken bizlerde inşallah vatandaşlarımızın yanında acısıyla, tatlısıyla, düğününde, cenazesinde, açılışında yanlarında olacağız. Esnaf ziyaretlerinde, Pazar gezmelerinde bol bol bizleri göreceksiniz. Vatandaşımız ne istiyor bunları soracağız. Bana göre en büyük proje halkın içinde olmaktır. Halkın yanında olmak. Milletimizin istek ve talepleri nelerdir? Cumhurbaşkanımızın bize de vermiş olduğu en önemle talimat buydu" ifadelerinde bulundu.

İSHAKPAŞA TÜRBESİNDEN GÖREVE BAŞLADI

Bereket sofrasının ardından beraberindeki heyetle birlikte İshakpaşa Türbesini ziyaret eden Alper Taban, burada yapılan dualarla görevine başladı. Türbe içerisinde yapılan duaların ardından açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,

"Güzel bir Cuma günü bir aradayız. 8 Kasım itibariyle İnegöl Belediyesi Başkanlığı görevini getirildim. Bu günde değerli büyüklerimizin kabri başında dua edelim istedik. Duamızı yaptık. İnşallah kalan 17 aylık sürede verilen emaneti en güzel şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Görevimizin sonu geldiğinde emaneti en güzel şekilde o işi yapacak arkadaşımıza teslim edeceğiz. Rabbim inşallah hayırlı vazifeler yapmayı nasip etsin. Herkesin dualarını talep ediyorum" dedi.

HİZMET BİNASI PROJESİ DEVAM EDECEK

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş döneminde başlatılan meydan ve belediye hizmet binası projesinin devam edip etmeyeceği yönündeki soruya da yanıt veren Taban,

"Tabi ki devam edecek. Temel çalışmalarına geliyoruz. İnşallah kaldığı yerden devam edecek. Biz kendimize herhangi bir bina yapalım değil, şehrimizin insanı için yeni bir hizmet binası yapalım niyetindeyiz. Mal mülk tamamen vatandaşa ait, anahtar vatandaşta. Cebimizde garanti oyumuz yok. Yarına çıkıp çıkmayacağımızın da senedi yok. Bu süre içerisinde hizmet binasını tamamlayacağız. Saraylar yapılıyor ifadesini doğru bulmuyorum. İnsanlara hizmet verecek bir binayı inşa ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" açıklamalarında bulundu.