2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek

"Günümüzde insanların en büyük mesaisi eğitimdir. Anaokulundan yüksek lisansa kadar insan hayatının önemli bir bölümünü eğitim teşkil etmektedir. İnsanlığı ayakta tutacak tek gerçek de eğitimdir. Bildim Okulları olarak bizler bilimin ışığında bireyi milli ve manevi hasletlerle yoğurup öz kültüründen koparmadan dünya kriterlerine uygun nitelikli nesiller yetiştirmek istiyoruz. Zenginleştirilmiş eğitim programları sayesinde özgüveni ve özsaygısı yüksek ezberden öde özümseyerek öğrenen kendisini bilgi ile doldurmak yerine bilgiyi kullanan toplumsal ve evrensel sorunların farkında olup çözüm üreten birey yetiştirmek Bildim'in önceliğidir"

3.BİR DİLİN KAPILARINI AÇIYORUZ

"Bugün yabancı dil olarak İngilizcenin önemi dünyada olduğu gibi ülkemizde de net olarak anlaşılmıştır. 15-20 yıl sonra 2030'ların dünyasına gelindiğinde İngilizce bilmeyenler adeta cahil addedilecekler. Şuan okuttuğumuz öğrenciler üretken döneme geçtiklerinde hangi meslek ve branşı seçerlerse seçsinler mutlaka İngilizce karşılarına çıkacaktır. Her bakımdan güçlenen Türkiye'nin yeni nesli İngilizce okuyan, düşünen ve yazabilen olmalıdır. Bilim insanlarımız sanatçılarımız sanayicilerimiz her kesim dünyanın nereye yol aldığını bilmeli ve dünya ya yön verebilmelidir. İşte bu yüzden İngilizce öğrenmenin farkındayız. İngilizceyi sınıf ortamından çıkararak her alanda öğrenmek ve öğrendiklerimizi uygulama yoluna gidip daha etkili öğrenmeyi gerçekleştiriyoruz. Ve yarınlarımızı emanet ettiğimiz gençleri sadece İngilizce ile yetindirmiyoruz. Aynı zamanda 2.bir yabancı dil olarak okul öncesinden itibaren Almanca eğitimi ile 3.bir dilin kapılarını açıyoruz. Bildim; yabancı dil eğitimi ile dünyayı anlayan ve kendisini dünyaya anlatacak nesil yetiştirme amacında hızla yol almaktadır"

DİL EĞİTİMİ ANAOKULU'NDA BAŞLIYOR

"Anaokulunda amacımız vatanını milletini seven mutlu bireyler yetiştirmektir. İlk başta okulunu seven olumlu arkadaşlık ilişkileri kurabilen fiziksel ve duygusal gelişimini tamamlayıp ilkokulun temellerini atmaktır. Bunları yaparken akıl oyunları drama, davranış eğitimi ve Montessori etkinliklerini uyguluyoruz. Fakat bütün bunların dışında önceliğimiz yabancı dildir. Anaokulunda hem İngilizce hem de Almanca eğitimi verilmektedir. Neden çift yabancı dil çünkü anasınıfında dil öğrenmek daha etkilidir. Zihinleri yetişkinler kadar dolmadığından öğrendiklerini daha kolay akılda tutabilirler. Dil öğrenirken yetişkin gibi strese girmezler. Bu yaşlarda dil öğreniminde kelime ve cümleler günlük hayattan seçiliyor. Çocuk yabancı dili duyarak görerek ve dokunarak oyunun içinde öğreniyor"

EKSİKLER TELAFİ EDİLİYOR

"Okulumuzda eğitim 08.30'da sabah kahvaltısı ile başlar öğle yemeğine kadar ders işlenir. Öğle yemeği ve teneffüsünden sonra 15.30'a kadar dersler devam eder. 15.30'daki ikindi kahvaltısından sonra 2 saat etüt yapılır. Bu etütlerde gün boyu işlenen derslerle ilgili tekrar, soru çözümü ve ödev yaptırılır. Böylece tam öğrenme gerçekleştirilmiş olur. Cumartesi günü ise bir hafta boyunca öğrenilen konularla ilgili etüt çalışması yapılır. 8.sınıf öğrencilerinde her hafta farklı yayınlardan oluşan bir deneme sınavı uygulanır. Bu sınavın neticesine göre hangi öğrencinin ne konuda eksiği varsa tespit edilir ve bu tespite göre öğrenciler Cumartesi günü gruplara ayrılarak eksiklikleri telafi edilir"

YOĞUN TALEP

"İnegöl genelinde uyguladığımız bursluluk sınavımıza bütün okullardan yoğun talep olması eğitim öğretim alanında yaptığımız çalışmaların öğrenci ve veliler tarafından ilgi ile takip ediliyor olması bizim en büyük sevincimizdir. Bildim okulları olarak İnegöl de eğitimin çıtasını sürekli yükseltmeye devam edeceğiz"