BELEDİYE MECLİS SALONUNDA AĞIRLADI

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ederken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün 11.00'da festival kapsamında İnegöl'e gelen Kuzey Osetya, Kazakistan, Kosova, Bosna Hersek, KKTC, Makedonya ve Kostarika halk dansları ekiplerini Belediye Meclis Salonunda ağırladı. Yurt dışından gelen konuk ekiplerin grup sorumluları ile temsilcilerinin katıldığı buluşmada, Başkan Taban misafirlere yönelik bir konuşma yaptı. Konuklarına İnegöl'ü anlatıp şehir hakkında bilgiler veren Taban, Çarşamba akşamı yapılacak olan 6. Altın Mobilya Halk Dansları yarışması için de tüm ekiplere başarılar diledi.

COŞKULU BİR FESTİVAL YAŞIYORUZ

Buluşma sırasında bir konuşma yapan Alper Taban, 7 konuk ekibe hitaben burada olmalarından ötürü çok memnun ve mutlu olduğunu dile getirerek;

"İnegöl'ümüze gelerek hem bizleri şereflendirdiniz hem de mutlu ettiniz. Şehrimizde son 1 hafta içerisinde özellikle İnegöl'de yaşayan hemşerilerimiz gerçekten çok güzel, renkli ve coşkulu bir festival gerçekleştiğini ifade ediyorlar. 31'incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalinde aramızda; Kuzey Osetya, Kazakistan, Kosova, Bosna Hersek, KKTC, Makedonya ve Kostarika halk dansları ekipleri aramızda" dedi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK ARZU EDİYORUZ

Festivallerin sadece kuru bir coşku veya basit bir heyecan değil, kültürlerin de birbirleriyle kaynaşmasına ve buluşmasına vesile olduğuna dikkat çeken Başkan Taban;

"Barış ve kardeşliğin tüm dünyada hakim olmasını arzu ediyoruz, aynı şuanda şehrimizde olduğu gibi. İnşallah bu akşam burada hazır bulunan ekiplerle çok önemli bir yarışma icra edilecek. Bu yarışmada nasıl sonuç çıkacağını ben de çok merak ediyorum. İzlediğim kadarıyla tüm ekiplerimiz çok profesyonel, iyi hazırlanmış ekipler. Çok hoşuma gitti. Ben de heyecanla akşama ne olacağını bekliyorum.

Şehrimizde mobilya üretimi önemli bir unsur bizler için. Dolayısıyla biz mobilyanın tanıtımını da yapabilmek adına yarışmamızın ismini Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması olarak belirledik. Bu yıl da 6'ncısını gerçekleştiriyoruz. Ben şimdiden tüm ekiplerimize başarılar diliyorum. Burada olduğunuz ve bizlere destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

İnşallah yeni yeni festivallerde sizlerle yeniden görüşmek umudunda olduğumu ifade etmek istiyorum. Ülkelerinize döndüğünüzde hemşerilerimizden ve bizlerden başta ailelerini olmak üzere herkese selamlarımızı götürmenizi istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

FESTİVALE HAYRAN KALDILAR

Alper Taban'ın ardından grup temsilcileri de İnegöl ve festivale ilişkin görüşlerini ifade eden konuşmalar yaptılar. Pek çok ülkede çok sayıda festivale katıldıklarını kaydeden konuk ekip temsilcileri, İnegöl Belediyesi'nin festivalinin; organizasyon, sahne, katılım ve coşku anlamında çok başarılı olduğuna dikkat çektiler.

HEDİYE TAKDİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından Kuzey Osetya, Kazakistan, Kosova, Bosna Hersek, KKTC, Makedonya ve Kostarika ülkelerinin folklor ekiplerine çeşitli hediyeler verilirken, konuk ekipler de Başkan Taban'a ülkelerinden getirdikleri bölgelerine ait çeşitli hediyeler takdim etti.

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?