Alınan bilgiye göre, Türk Metal Sendikası tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılmak üzere Ankara'ya giden Mehmet Tüzün idaresindeki 16 KT 064 plakalı yolcu otobüsü, Mezit-7 mevkisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

7 KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Savrulan otobüs, bariyerlere çarptıktan sonra orta refüje devrildi. Kazada, Leyla Çiçek, Özlem İnan, Meyse Keskin, Güleydan Sezer, Fatma Hacıoğlu, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın hayatını kaybetti.

Yaralanan 39 kişi, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Otobüs şoförü Tüzün de, hastanedeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İLK DURUŞMA

Hakkında 'Taksirle ölüme sebebiyet' verme suçundan dava açılan şoför, ilk kez hakim karşısına çıktı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada, otobüsteki 21 yolcu tanık olarak dinlendi.

KAZAYI ANLATTI

Tekerlekli sandalye ile duruşması salonuna getirilen otobüs şoförü yaptığı savunmasında; "Sol şeritte geriden gelen TIR'ın arkasından sollamaya geçtim. Sollama anında torpidonun üzerinde bulunan kahve kutusu devrildi. Ben onları topluyordum. Hostes yerine oturan bayan da dökülen kahveleri toplamaya başladı. O sırada ön cama sert bir cisim geldi, ne olduğunu göremedim. Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Kaza meydana geldi" dedi.

YERE DÖKÜLEN KAHVELERİ TOPLUYORDU

Kazadan yaralı olarak kurtulan müşteki Ceylan Çakmak, "Kazada ölen Elvan Mutlu ile yan yana oturuyorduk. Kazanın ardından psikolojik tedavi görmeye başladım. Cezalandırılmasını istiyorum" derken, diğer yaralı Nagihan Kılıç, Sollama sırasında yere dökülen kahveleri şoförün almaya çalıştığını gördüğünü ve kazanın ondan sonra yaşandığını anlattı.

7 EVLADI ANNESİNDEN AYIRDI

Kazada hayatını kaybeden Özlem İnan'ın eşi Cömert İnan "7 evladı annesinden ayırdı. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Kazada ölen Leyla Çiçek'in eşi Alper Çiçek ise şoförün en ağır şekilde ceza almasını istedi.

ŞOFÖR TUTUKLANDI

Müştekilerin ve sanığın ifadelerini değerlendiren mahkeme heyeti, asli kusurda kuvvetle şüphe olması, kaçma ve gizlenme ihtimalinin olması, kaza da yaralı ve ölü sayısının fazla olması nedeniyle şoförün tutuklanmasına karar verdi.

Mahkemece tutuklanan otobüs şoförü Mehmet Tüzün, tekerlekli sandalye ile cezaevine götürüldü.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti 4 müşteki ve 1 tanığın dinlenmesi için duruşmayı 22 Ağustos 2017 tarihine erteledi. Dava kapsamında 25 müşteki dinlenecek.