2018-209 eğitim öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı.

Okulların açılmasıyla birlikte kutlanan İlköğretim Haftası ise İnegöl İlkokulu'nda kutlandı. Kutlamalar, Atatürk Anıtı'nda yapılan çelenk sunma töreniyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi anıta bırakıldı.

Anıttaki töreninden ardından İnegöl İlkokulu'nda düzenlenen kutlama programına geçildi. İlçe protokolünün de katıldığı program okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Milli eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı milli, manevi ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, Bakanlığımızın en öncelikli görevleri arasındadır."

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI BİR NESİL YETİŞSİN

"Amacımız sadece bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli, ahlaklı, erdemli, Milli ve Manevi Değerlerine bağlı bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır..""2018-2019 eğitim-öğretim yılında; 190 okul ve kurumumuzda 56 bin civarında örgün eğitim, 7 bin civarında da Açık Öğretim olmak üzere toplamda 63 bin civarında öğrencimiz ile 4 bin civarında eğitimci ve eğitim çalışanımızla, eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz. Yeni Açılan okul sayısı ise, 3 resmi, 13 tanede özel okul olmak üzere toplam 16 okuldur." diye konuştu.

Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler

Belediye Başkanı Alper Taban ise İnegöl Belediyesi olarak okullara destek verdiklerini belirterek, "Hükümetimiz bütçeden en büyük payı milli eğitime ayırıyor. Belediye olarak okullarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Biz gerçekten iyi bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. İlk günkü heyecanınızın sürekli olmasını arzu ediyorum." dedi.

Yeni öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen İnegöl Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu da "2018-2019 eğitim öğretim yılı çok heyecanlı bir şekilde başlıyor. Yeni bir yönetim sisteminde, özgüveni yüksek olan eleştirebilen analitik düşünebilen, aynı zamanda milli ve manevi değerlere sahip olan nesiller yetiştirmek biz yöneticilerin görevleri. Ailelerin de eğitimin içinde olduğu zaman ancak eğitimde başarılı olunabileceği mesajını vermek istiyorum. Geleceğimizi, yeni neslimize teslim edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Belediye Tiyatro ekibinin mini gösteriminin ardından okulun folklor ekibi gösterileriyle törenlere renk kattı. Gösterilerin ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere başarılar dilediler.