Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayırsever iş adamlarının desteğiyle yenilenen eğitim kurumlarına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Nilüfer İlçesi Ertuğrul Mahallesi'ndeki ilkokulun yeniden yapılması protokolü, Büyükşehir Belediyesi ile Atış Yapı arasında imzalandı. Kaya Ali Atış İlkokulu ile ilgili protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Atış ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atış imzaladı.

EĞİTİMDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'ya bir ilim irfan yuvasını daha kazandırıyoruz. Özellikle Bursa'mızın en büyük gücü olan hayırsever işadamlarımızla birlikte tüm şehirde olduğu gibi eğitimde de büyük bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Hayırsever işadamı Ahmet Atış, Bursa'mızın yerli bir firması olan Atış Yapı olarak Ertuğrul Mahallesi'ne güzel bir okul kazandırmış olacak" dedi.

Başkan Altepe, Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda eğitimin önemine değinerek, "Çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Bilgili, donanımlı, kreatif gençliği oluşturma konusunda elimizden gelen desteği gösteriyoruz ve bu alanda da özellikle Milli Eğitim'e büyük destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

OKUL 32 DERSLİKLİ OLACAK

Başkan Altepe, halen inşaatı gerçekleşen okullara bir yenisinin daha katıldığını ifade ederek, "Ertuğrul Mahallesi'nde, Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Atış'ın babası Kaya Ali Atış'ın ismini taşıyacağı güzel bir ilkokul, 8 bin 500 metrekare inşaat alanına yapılmış olacak. 32 derslikli ve içinde çok amaçlı salonu olan okulda bir beden eğitimi salonu ve 4 derslikli anaokulu da olacak. Okulun projesi de Atış Yapı tarafından özenle hazırlanmış. Bursa'ya ve eğitime katkılarından dolayı Atış Yapı'yı tebrik ediyorum" diye konuştu. Altepe, en kısa zamanda temelini atarak okulu kente kazandırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

KENDİ OKULLARINI YENİLEYECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

Atış Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atış da sevincini dile getirerek, "Bu hizmet için öncülük yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendi mahallemizde kendi eğitim aldığımız okulun yenilenmesi için bir çalışma yaptık. Dedemiz Kaya Ali Atış adına 32 derslikli okulu gerçekleştireceğiz. Doğup büyüdüğümüz şehre ve mahalleye hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.