2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan okulun yerine hayırsever işadamı Veysel Bakgör tarafından babası Hacı Ali Bakgör adına yaptırdığı okulun yapımı tamamlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına öncülük ettiği okul kısa sürede hizmete açılacak. 5 milyon TL'ye mal olan 24 derslikli okulu hayırsever, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti. Okulda, Altıeylül Ortaokulu ile Gazipaşa Ortaokulu'ndan gelecek öğrenciler eğitim görecek.

Okulun protokolünün 2016 yılında yapıldığını anımsatan Hayırsever işadamı Veysel Bakgör, "2016 yılı Haziran ayında protokolü yapılan Bakyapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu yapılarak tamamlandı. Okulumuzun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslimatını gerçekleştiriyoruz. İnegöl'e böyle kalıcı eseri kazandırdığımız için gururluyuz mutluyuz. Kısmet olursa okulumuzun resmi açılışını yapacağız. Artık bunda sonra iş İlçe Milli Eğitimde..." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise İnegöl eğitimine yeni okul kazandırıldığını söyledi. 24 derslikli yeni okulun depreme dayanıksız olduğu için yıkılan okulun yerine yaptırıldığını ifade eden Bilican, "Hayırseverimizden Ortaokulumuzun anahtarını teslim aldık. Burada daha önce İnegöl Anadolu Lisesi vardı. Hayırsever iş adamı Tarık Celaloğulları tarafından 2014 yılında yapılan okula bu okulumuz taşındı. Boşalan binalarda İmam Hatip Ortaokulu açma teşebbüsünde bulunduk. Deprem testini yaptırdığımızda binaların dayanıksız olduğu ortaya çıktı ve izin verilmedi."

"Dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den iki okul talebinde bulunduk. 24 ve 18 derslikli okul sözü verildi. 2016 yılında hayırsever işadamı Veysel Bakgör ile yapılan görüşmeler neticesinde okul yapmak için protokol imzalandı. 24 aylık protokol zamanında tamamlandı ve okulumuz yapıldı. Bugün de okulumuzun anahtarları teslim edildi. Biz de buraya idareci görevlendirmesi yaptık. Önümüzdeki hafta donatım malzemeleri gelecek. İkili eğitim yapan Altıeylül Ortaokulunu tekli eğitime döndürerek, öğrencilerin bir kısmını bu okula getireceğiz. Ayrıca Gazipaşa Ortaokulumuzdan da öğrenci getireceğiz. Okulda eğitim ikinci döneme kalmadan kısa sürede başlayacak" diye konuştu.