Etkin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halil Köroğlu yaptığı açıklamada;

"Biz iki yıldır İnegöl'de özel eğitim kursu olarak eğitim camiasına hizmet vermekteyiz. Şimdi de Anadolu ve Fen Lisemizin temelini atıyoruz. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete açacağız. Okulumuz 3 bin metrekare kapalı alana sahip, 400 öğrenci kapasiteli olacak" diye konuştu.

GELECEK YIL FAALİYETE GİRECEK

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

Etkin Grup Eğitim Koordinatörü Ali Demirbaş ise, "Gelecek yıl faaliyete girecek okulumuzda sınıflarımız 16 kişilik olacak ve bir butik okul formatında çalışmalar yapacağız. Etkin Fen ve Anadolu Lisesi olarak 10-11 Şubat'ta bursluluk sınavı yapacağız ve öğrencilerimize çeşitli burs imkanları sunacağız" dedi.

HEDEF ÜNİVERSİTE BAŞARISI

İki yıldır İnegöl'de özel eğitim kursu olarak hizmet verdiklerini ifade eden Demirbaş, "Şuan günümüzde özel eğitim kurslarının sıkıntıları var. Çocukların daha iyi eğitim alması ve özellikle amacımız öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlamak. Özel okulların bu alanda daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Bizde bu yüzden İnegöl'de Fen ve Anadolu Lisesi olarak özel okul açıyoruz."

"Temel amacımız, Atatürk ilkelerine bağlı, sosyal yönden gelişmiş gençler yetiştirmek. Sadece ders çalışan, matematik, fizik sorularını çözen çocuklar değil, ülkemizi tanıyan, sosyal yönden gelişmiş çocuklar yetiştireceğiz. Temel ilkemiz bu. İnşallah İnegöl'ümüze ve gençlerimize hayırlı, uğurlu olur" diye konuştu.

ÖĞRETMENLER YÖNETİYOR

"Bizler eğitimciyiz" diyen Ali Demirbaş, "Bu işi eğitimcilerin yapmasını istiyoruz. Bu yüzden de bizim yönetim kurulumuz tamamen öğretmenlerden oluşuyor. Öğretmenlerin dışında diğer sektördeki çalışanların bu işi yapması çok hoş değil. Bizler bu işe, bu gözle bakıyoruz. Eğitimciler olarak bu işin en iyisini yapacağımızı düşünüyoruz. İnegöl'de tamamen eğitimcilerin kurduğu bir okul olacak. İlkemizde bu yönde" şeklinde konuştu.

Etkin Fen ve Anadolu Lisesi binasının yapımını üstlenen Özkan İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Doğukan Bedir ise, "Bizler Özkan İnşaat olarak bu projede yüklenici firmayız. Bu projeye girmemizin en büyük sebebi, tamamen eğitim camiasının içerisinden olan arkadaşlarımızın bu girişimde bulunması. Bizler burada ticari bir kaygı gütmeden tamamen insanlarımıza ve öğrencilere iyi bir eğitim yuvası yapmak için bu projede yer aldık. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Kurban kesiminin ardından Etkin Fen ve Anadolu Lisesi binasının temeli atıldı.