Malkaç, açıklamasında, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksinin, Temmuz'da geçen aya göre yüzde 1,9 oranında arttığını, Haziran'da 70 olan endeks değerinin Temmuz'da 71,3 olarak kayıtlara yansıdığını aktardı.

TÜKETİCİYE OLUMLU YANSIDI

Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 28 Mart Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 28 Mart Güncel Altın Fiyatları

Son 3 ayda işsizlik oranında gözlenen düşüşlerin tüketiciye olumlu yansıdığına dikkati çeken Malkaç,

"Temmuz 2017 döneminde Tüketici Güven Endeksi ve alt endekslerde yaşanan genel artışın önümüzdeki dönemde hane halkı harcamalarına yansıması durumunda, 2017 yılının geri kalanında yurtiçi tüketimin artış eğiliminde olacağını ve iç talebin büyümeye pozitif katkı vermeye devam edeceğini tahmin ediyoruz."

DÜŞÜK TASARRUF SORUNU

"Son 3 ayda işsizlik oranında gözlenen düşüşler tüketiciye olumlu yansımış ve önümüzdeki dönemde de işsiz sayısının azalacağına yönelik beklentileri artırdı.

Tüketicilerin tasarruf etmeye yönelik beklentileri artmış olmasına karşın, bu oranın 23,3 gibi düşük bir seviyede olması Türkiye ekonomisindeki düşük tasarruf sorununu teyit ediyor.

Bu bağlamda tasarrufların artırılmasına yönelik tedbirlerin artırılması gerektiği görülüyor" diye konuştu.