Alınan bilgiye göre; Sabah saat 09.00'dan itibaren Alanyurt bölgesinde kesik olan elektrik saat 15.00'da verilmeye başlandı. Yüksek voltajda enerji verilmesi üzerine Yunus Emre Mahallesi Oba Kent Sitesinde iddiaya göre elektronik cihazlar yandı, doğalgaz boruları da alev aldı. Korku dolu anların yaşandığı sitede, site sakinleri elektrik şartellerini ve doğalgaz vanalarını kapatarak olası bir facianın önüne geçti.

HERKESİN EŞYALARINDA BÜYÜK HASAR VAR

Oba Kent sitesi sakinlerinden Yunus Şimşek, "İlk aşağı komşumuzda fark ettik durumu ondan sonra doğalgaz borularını indirdik, yangın söndü. İçerisi baya dumanda kaldı, çocukları dışarı çıkardık, şartelleri kapattık. Orada ki yangını söndürünce kendi evimde elektrik ve doğalgaz hattında sıkıntı oldu. UEDAŞ'ı aradık yaklaşık 15 dakika form doldurduk 45 dakika oldu hala gelen giden yok. Bu arada İNGAZ'ı aradık 15 dakikada buraya geldiler. Kontrolleri yaptılar önlemlerini aldılar. Her hangi bir can kaybı yada yaralanma yok ama herkesin eşyalarında büyük hasar var."

"Biz UEDAŞ'ı aradığımızda Alanyurt bölgesinden yüksek voltaj ile alakalı bizi arıyorlar dediler, bizden başka yüzlerce kişi şikayette bulunmuş. Evde çocuklar vardı dumandan zehirlenmekten son anda kurtuldular. Bu olay gece olsaydı daha kötü sonuçlar doğurabilirdi. Bu doğalgaz borusu 2 yerden alev aldı, vananın olduğu yerde erime vardı. Binanın ve dairelerin vanaları tek tek kapattık." dedi.