Ahmet Türkel Çevre yolu üzerinde hizmet verecek okulun açılışı, yoğun katılımla yapıldı. Tarihi mehterin mini konseriyle başlayan açılışta, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan Elit Grup Okulları Müdürü Özdemir Varol, "İlime ve bilime ulaşan yol insanı sevmekten geçer. Niçin olmasın dedik. Bu sıralardan bir Yunus neden yetişmesin. Her çocuğun içinde bir dahi saklıdır. Üstün yetenekli çocuk sayısı Türkiye'de dünyanın çocuklarının içinde %2-3'tür. Türkiye'de tahmin edilen 650 bindir."

"Üzülerek belirtmeliyim ki bu çocuklar zamanında keşfedilemez ise her yıl yüzde 2 civarında zeka seviyesi azalmaktadır. Üstün yetenek sadece tek bir alanda imkansızdır. Elit Grup Okulları olarak profesyonel atölye ve kulüpler ise bu dahiyi keşfetmeyi hedefledik. Deney atölyesi, Sosyal bilimler atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, yabancı dil atölyesi, zeka ve bilişim inovasyon atölyeleri ile bu dahiyi keşfetmeyi hedefledik."

AKTİF EĞİTİM MODÜLÜ

"Kendi modülümüzü oluşturduk. Biz bu modüle aktif eğitim modülü dedik. Bu modülü akademik, ahlaki, sosyo-kültürel, bedensel ve psikomotor gelişimi üzerinde temellendirdik. Elit grup okulları olarak zilsiz eğitim modelini tasarladık. Çocuk teneffüsü ödül dersi bir ceza olarak görmesinin dışına çıkardık. Aynı zamanda, zamanı yönetme becerisi kazandırmayı hedefledik. Bu okulda çocuk oyunları ders olarak verilir."

"Teknolojinin getirdiği en büyük eksiklerden biri iletişim becerilerinin yetersizliğidir. Elit grup okulları eğitici oyunlar ile çocuğun iletişim, yardımlaşma ve dayanışma kavramlarını kazanmalarını hedefledik. Çocuğun sağlığı, sağlıklı büyümesi zeka gelişiminin sağlıklı gerçekleşmesi önemlidir. Elit grup okulları olarak kantinsiz okul projesi ile çocuğun helal gıda ve sağlıklı gıdalar ile beslenmesini temenni ettik."

"YÜZÜMÜZ VE YÖNÜMÜZ GELECEĞE DÖNÜKTÜR"

"Okulumuzda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere 3 öğün yemek verilmektedir. Bu okulda sınıfa numara verilmez. Milli ve manevi değerlerini bilen sahip çıkan, ecdadını bilen ve sahip çıkan nesiller hedefledik. Elit Grup Okulları olarak ilkleri gerçekleştirmeye kararlıyız. Yüzümüz ve yönümüz geleceğe dönüktür. 'PISA' daha anlaşılır olarak matematik okuryazarlığını tüm sınıflarda ders olarak aldık."

"Düşünen, düşünmeyi bilen gençler yetiştirmeyi hedef edindik. Ödevsiz eğitim ve çocuğun sağlıklı bir ortamda ödevi ceza olarak gören değil gereklilik olarak gören bir nesli hedefledik. Ödev saatlerini tasarlayıp, tekrar edilmesi gerekenin eve gönderilmesini gereği ile öğretmenleri eşliğinde görev yapmalarını sağlamayı temenni ediyoruz. Z kütüphane diye adlandırılan içerisinde internet ve dijital kitapları olan, öğrenciye dilediği zaman destek vererek zenginleştirilmiş kütüphane kavramı okulumuzda hayat buluyor."

"Sosyal okul; eğitimin sadece sınıf içinden ibaret olmadığının farkındayız. Hayat boyu, hayatın içinde olmayı hedefleyen Elit grup okulları sosyal bir okul olmayı hedeflemektedir. Sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık oluşturmayı hedef ve ilke edinmiştir. Elit grup okulları üreten bir okul olmayı hedeflemektedir."

"E-Twining, Erasmus ve Tübitak projelerine aktif katılım sağlamayı amaç edinip, yerel ve genel projelerle yeniliklere açık olmayı temel ilke edinir. Yabancı dil eğitimine ayrıca önem verip, dil atölyesi tasarlamış İngilizce dışında Almanca ve Arapça dil eğitimi vermeyi hedefler. Ayrıca okulumuz, Cambrich sınav merkezi olma özelliğini de taşımaktadır."

7'DEN 70'E OKUL PROJESİ

"Kuran ve siyer atölyesi. Eğitim koçluğu. Biz bir hayal kurduk, hayallerimizi gerçekleştirmek için çıktığımız bu yolda sizlerle ile yan yana olmaktan, el ele tutuşmaktan asla çekinmiyoruz. 7'den 70'e okul projemizle atölye ve kulüplerimizi velilerimize de açmaktan haklı gurur duyuyoruz. Temennimiz odur ki; İnegöl'e okulculuk ve eğitim anlamında çok şey katacağız. Çıktığımız kutlu yolda sizlerle birlikte yürümenin haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Elit Grup Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bostancı ise "Amacımız insan hayatının önemli bir basamağı olan okul dönemi için güven ve sevgi yollu bir eğitim çemberi oluşturarak öğrencilerimizin kendi potansiyelini gerçekleştirebilecekleri özgür, yaratıcı ve kaliteli bir ortamda eğitim vermek. Güven duydukları bir ortamda eğitim almalarını sağlayarak özgüveni yüksek, çağdaş, kültürlü ve yeniliklere açık kendi örf, adet ve değerlerimize bağlı sorumluluk sahibi bir nesil ve her türlü teknolojiyle donanımla bezenmiş eğitim kurumlarımızda yenilikleri keşfedecek bireyler yetiştirmek esas hedefimizdir."

"Bu düsturla yola çıktık. 2010 yılından beri Elit Grup ailesi olarak İnegöl halkımızdan aldığımız destekle kurumumuzu emin adımlarla hep ileriye taşıdık. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için hazırladığımız bu binamızda 1 derslik anaokulu, 8 derslik ilkokul, 10 derslik ortaokul olmak üzere 19 dersliğimizle hizmete açılıyoruz."

"Bu dersliğimizin 2 tanesini sosyal bilimler ve İngilizce atölyesi olarak tasarladık. Bunun yanında laboratuarlarımız, atölyelerimiz, kütüphanemiz, çok amaçlı salonumuz ve spor aktiviteleri için iki tane salonumuz bulunmaktadır. Sınıf mevcutlarımızı da en fazla 18 öğrenci sınırlayarak rahat ve ferah bir ortamda ders yapmalarını sağladık. Okulumuzun yapımında desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim." dedi.

Okulun karanlığa ışık tutan bir kurum olduğunun altını çizen Elit Grup Okulları Onursal Başkanı Hulusi Gümüş, "İstikbalimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştiği bir yuvadır okul. Okul; karanlığa ışık tutan bir kurumdur. Bu kurumun açılışı ayrı bir önem arz etmektedir. Size katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki bugün bilgiye ulaşmak çok kolay. Ancak bu bilgilerin hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu herhalde okula yeni başlayan çocuklar anlamıyor."

"Onun için okullarımızın önemi bu yıllarda bu çağda biraz daha önem kazanmış durumda. Onun için diyoruz ki okul tek başına öğrencinin yetiştirilmesinde başarılı olamıyor. Yapılacak şey, devlet kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özellikle anne babaların mutlaka okula yardım etmesi gerekir."

VELİLER EĞİTİMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

"Okullar açıldığında veliler, iyi öğretmenin ve iyi okulun peşine düşerler. Saygı değer veliler şunu bilin ki öğretmenler de iyi veli ister. İyi ve duyarlı anne baba istiyor. Çocuklarınızı seviyorsanız, lütfen öğretmenleri ve eğitim kurumlarını yalnız bırakmayın. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

2018-2019 eğitim öğretim yılının 17 Eylül'de başlayacağını anımsatan İlçe Milli Eğitim Fatih Bilican, "Özel bir okulumuzun açılışını yapıyoruz. Özel okullarımızın çoğalmasından ayrıca memnun oluyoruz. Çünkü özel okullarımızın sayısı ne kadar artarsa eğitimde kalite o kadar artar. Bütün kötülüklerin anası cehalettir. Cehaletin düşmanı ise ilimdir, bilgidir. İlim sahibi olmaktır. Memleketimizin gelişmesi için yetişmiş insanlara ihtiyacımız var" dedi.

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise "Her anne baba iyi bir öğretmen ister. Öğretmenlerde iyi veliler ister. Öğrenci, veli, öğretmen bir araya gelirse eğitim bir anlam ifade eder. Eğitim, toplumu geliştiren ve değiştiren topluma refah kazandıran bir hale gelir. Eğitim, yarınlarımızı şekillendiren, yarınlarımızı oluşturan değerlerin üstlendiği bir alandır."

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

"Geleceğimizi şekillendirmek için elimizdeki tek araç eğitimdir. Eğitim yolunda atmamız gerek çok adımlar olduğunu düşünüyorum. Eğitimin niteliği de çok önemli. Bu okulda inşallah hem ülkesine hem de milletine aşık evrensel değerlerle harmanlanmış gençlerimiz yetişir." dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle okulun açılışı yapıldı.