10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası etkinliği çerçevesinde Atatürk Evi'ni ziyaret ederek , çocuklar Ata'nın büstüne kendi elleriyle yaptıkları kalpleri ve gülleri koydular. Ata'nın evi gezilirken öğretmenleri de öğrencilere M. Kemal Atatürk'ü ve Milli Mücadele'yi anlattılar. Daha sonra kültürel değerlerimizden '' Karagöz -Hacivat Müzesi'' gezildi. Gölge oyunu ve Hacivat - Karagöz karakterlerinin Türk kültürel varlıklarından olduğunu bilen öğrenciler başka milletlerin ve ülkelerin de gölge oyunu karakterlerini görünce şaşırdılar. Farklı milletlerin kuklalarını da inceleyip Türk gölge oyunu karakterletiryle karşılaştırdılar.

Bakan Tekin'den ara tatil mesajı Bakan Tekin'den ara tatil mesajı

''Başımıza İcat Çıkarın '' sloganıyla kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezine gidildi. Burada öğrenciler birçok konuda deney yapma ve deneylere katılma imkanı buldular. Girdap Tüneline girip,'' Hortum''olayının nasıl oluştuğunu yaşayarak öğrendiler. Fen bilimlerinde işledikleri bazı konuları gözlemleme şansına ulaştılar. M.Kemal Atatürk'ün bilime verdiği öneme de dikkat çekilerek merak etmenin, deney yapmanın insanı bilime yaklaştıracağı öğrencilere anlatıldı.

Cumalıkızık'ta ise eski Osmanlı Evlerinin mimarisini inceleme fırsatı buldular. Eski köy kültürü ve mahalle kültürü ile kendi yaşadıkları site ve kent yaşamını karşılaştırmaları istendi. Bu karşılaştırma sırasında öğrencilerin çevresini daha dikkatli incelediği görüldü. Çocuklar köy sokaklarında trafik olmadan oyun oynamanın daha güzel olacağını söylediler. Günün sonunda Milli ve Kültürel değerlerimizle ilgili sohbetler yapan öğretmen ve öğrenciler mutlu bir şekilde okullarına döndüler. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz bu tür gezilerin tekrarını da istediler.