Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir? Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir?

3 NİSAN'DA VEFAT ETMİŞTİ

Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da yakın mesai arkadaşı olan, Hacı Bayram Camii civarında maneviyat limanı işlevini yürüten Dr. Emin Acar, 3 Nisan 2016 tarihinde Ankara'da vefat etmişti.

Acar'ın cenazesi Deydinler Mahallesi'ne defnedilmişti. Acar için Deydinler Mahallesi'nde Kuran-ı Kerimler okundu, dualar edildi. Ayrıca katılımcılara pilav da ikram edildi.

Programa Kaymakam Ali Akça, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Müftü Kazım Güzel, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DR. EMİN ACAR ANI-VEFA GÜNLERİ

Emin Acar için ayrıca Cumartesi akşamı İnegöl Belediyesi Kent Müzesi konferans salonunda "Dr. Emin Acar Anı-Vefa Günleri" programı icra edildi. Programda Acar'ın oğlu Dr. Rahmi Acar babasını anlattı.

ALLAH DOSTUYDU

Babasının Allah dostu olduğunu ifade eden Rahmi Acar;

"Yarım asırdan fazla bir süre Ankara'da şifa dağıttı. Hacı Bayram-ı Veli'nin yaptıklarından farklı başka hiçbir şey yapmadı.

Devletini, milletini bağrına bastı. Dinini dünyasından, dünyasını ahiretinden ayrı düşünmedi. İşiyle aşını birbirinden ayrı görmedi. Mecnunları, yolda kalmışları kucakladı." dedi.

İKRA KAPISINI AÇIK TUTMUŞTUR

Babasının insanları okumaya ve çalışmaya, devlete hayırlı hizmetler, adaletli işler yapmaya teşvik ettiğini anlatan Acar, şunları söyledi:

"Okumak farzdır derdi babam. Kur'an-ı Kerim de bildiğiniz üzere ikra hitabıyla başlıyor. 'Bu millet tarihinin her döneminde ikra kapısını açık tutmuştur' derdi. Selçuklu ve Osmanlı devletleri ikra ile kurulmuştur.

'Müslüman kardeşliği dediğimiz ahilik ise bu devletlerin harcı olmuştur' derdi. Benden ve torunundan başkasına elini öptürmezdi"

DR. EMİN ACAR HOCAEFENDİ KİMDİR?

Ankara'daki manevi önderlerden Dr. Acar, 1926 yılında İnegöl'de doğdu. 1952'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Acar, 1974 ve 77'de Milli Selamet Partisi'nden milletvekili seçildi.

MSP eski milletvekili ve İslam Alimi olan Emin Acar, aynı zamanda İnegöl'ün yetiştirdiği çok değerli bir hayırseverdi. Yıllardır Hacı Bayram Veli Hazretlerine komşuluk yapan Emin Acar, Hacı Bayram Veli'nin yolunda ilim ve irfan hizmetlerine devam ediyordu. Acar Hoca'nın naaşı geçtiğimiz yılDeyinler Mahallesi'ne defnedilmişti.