DÜNYA'DA MİLYONDA BİR GÖRÜLÜYOR

Koruyucu ailelerin çocuk sayısı 10 bini geçti Koruyucu ailelerin çocuk sayısı 10 bini geçti

İnegöl'de yaşayan 6 yaşındaki Emir Kayra Polat, dünya'da milyonda bir görülen İris Kolobomu rahatsızlığı ile doğdu. Yaşı ilerledikçe gözleri daha da netleşen Emir'in göz bebeklerinin tam yuvarlak olmaması, gözlerinin tıpkı kedilerinkine benzemesine neden oluyor. Emir Kayra, normal insanlardan farklı olarak geceleri de ortamı gündüz gibi ve çok net gördüğünü söylüyor.

"DOĞDUĞU ZAMAN ÇOK ŞAŞIRDIK"

Emir Kayra'nın babası Yakup Polat, çocuklarının doğduğu gün gözlerini gördüklerinde çok şaşırdıklarını ve o günden bu yana sürekli göz kontrolüne gittiklerini belirtti. Polat, "Emir doğduğunda bir farklılık olduğunu hemen anladık. Hem endişelendik hemde çok şaşırdık. Göz doktorumuz, bunun milyonda bir görülen bir rahatsızlık olduğunu söyledi. İleride bu konu ile ilgili ameliyat olma durumu olabilir" dedi.

TÜRKİYE'DE VE DÜNYA'DA AZ DA OLSA ÖRNEKLERİ VAR

Türkiye'de dahil Dünya'da nadiren de olsa örneklerinin olduğunu dile getiren uzmanlar, İris Kolobomu rahatsızlığı hakkında ise, "Kolobom genelde iris dokusunda başlar ve gözün arka kısmında retina ve koroidde devam eder. Bu problem anne karnında bebeğin bedeni oluşurken bazı öncül hücrelerin gitmesi gereken yere gitmemesinden de kaynaklanabilir. Herhangi bir tedavisi yoktur. Görme konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamazlar ama kontrol altında olmasında fayda vardır" diyor.