EN DAYANIKLI ŞEFTALİ

İsaören Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, mahallelerinde yetişen şeftalinin Türkiye'nin en dayanıklı şeftalisi olduğunun altını çizdi. Şeftali hasadının başladığını duyuran Erhan Ulu, "İsaören mahallemizde bu sene şeftali hasadında çiftçimizin yüzünü gülüyor. Şu anda verim çok güzel. Doğal afetlere rağmen hiçbir sıkıntı olmadı. 2 bin 500 dönümlük alanda şeftali üretimi yapıyoruz. Geçen yıl 3 bin 500 ton civarındaydı, bu sene 5 bin 500 ton civarında üretim bekliyoruz. Geçen seneye göre rekolte de yüzde 30 oranında bir artış bekliyoruz" dedi.

Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları

FİYATLAR GÜZEL

Fiyatların sevindirici olduğunu kaydeden Ulu, "İzmir ilinde şeftali ihracatı olduğu için fiyatlar da buraya yansıdı. Kilosunu 2 liraya satışını yapıyoruz. İhracat konusunda da çalışmalarımız var. Rusya veya Bulgaristan'a ihracat yapma konusunda girişimlerimiz var. İnşallah olacak" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN DAYANIKLI ŞEFTALİSİ İNEGÖL'DEN

Şeftalinin özelliğinden bahseden Ulu, "Bizim bölgemizde yetişen Şeftalinin en büyük özelliği raf ömrünün uzun olması. Diğer bölgelerde yetişen şeftalinin 1 veya 2 gün raf ömrü varsa, İnegöl şeftalisinin 6-7 gün raf ömrü oluyor. Bu da bizim ayrıcalığımız oluyor. Şeftali dendiğinde İsaören akla geliyor" dedi.

15 BİN TON

Başkan Erhan Ulu, İnegöl genelinde 15 bin ton şeftali üretiminin yapıldığını da sözlerine ekledi.