Malkaç, açıklamasında;

"Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda yüzde 0,15, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,72 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 9,79, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 15,45 oldu. Tüketici fiyatlarındaki bu yıllık artışın Temmuz ayında %9,79'a gerilemesiyle 5 aylık çift haneli enflasyon dönemi de sona ermiş oldu."

GERİLEME SİNYALİ ALINMIŞTI

"Nitekim Mayıs ve Haziran dönemlerinde görülen gerilemeler zaten bunun sinyalini vermişti. Enflasyonun son 6 ayın en düşük seviyesine gerilemesinde; bu dönemde gıda, giyim ve ayakkabı fiyatlarının aylık bazda gerilemesinin ve dolar kurunun yatay seyretmesinin oldukça etkili olduğunu görüyoruz."

YAZ ETKİSİ OLDU

"Yaz mevsiminin gelişiyle turizm sektöründe görülen canlanma ise lokanta ve otelcilik sektöründe fiyat artışına neden olarak enflasyonu yukarı yönlü baskı altında tutmuştur. Elbette bütün bu gelişmelerde mevsimsel faktörlerin etkisi hissedilmektedir."

Amerikalı şirket İnegöl'de deterjan soda madeni arıyor Amerikalı şirket İnegöl'de deterjan soda madeni arıyor

ENFLASYON YENİDEN DÜŞECEK

"Bu bağlamda mevsimsel etkilerin ortadan kalkmasıyla önümüzdeki dönemlerde yıllık enflasyonunda bir miktar artış gerçekleşebilir.

Buna karşın yılın son çeyreği itibariyle enflasyonun yeniden düşüşe geçeceğini ve yılsonu rakamlarında yeniden tek hanelere döneceğimizi tahmin ediyoruz" diye konuştu.