'Anne ve bebek' dostu hastane unvanlarına sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi, 'Ulaşılabilir Hastane/Engelsiz Hastane' unvanını almaya hak kazandı.

ENGELLİLER GÜNÜ UNUTULMADI

Engelsiz hastane sertifikası, düzenlenen törenle hastaneye verildi. İlçe protokolü ile sağlık çalışanlarının katılımıyla hastanenin çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programda 3 Aralık Engelliler Günü de kutlandı.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında konuşan hastanede çalışan görme engelli Selim Çakır, "Hastanemiz engelliler için gerçekten güzel bir girişimde bulundu. Bu uzun zamandır yani kamuda yapılması gereken engellilerin dile getirdiği fakat bir türlü resmiyete kavuşturulamayan bir noktaydı. Sağ olsunlar bir takım imkanları kullanarak bunu hazırladılar. Çok güzel oldu. Teşekkür ediyorum" dedi.

HASTANEYE YENİ UNVAN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenmiş standartları yerine getirerek 'ulaşılabilir hastane/engelsiz hastane' unvanını aldıklarını aktaran Hastane yöneticisi Hayrettin Göçmen, "Engelli bireylerimizin İnegöl Devlet Hastanesinden sağlık hizmeti alırken yaşadıkları erişim güçlüklerini aşmaları, hak ettikleri konforlu sağlık hizmetini alabilmeleri için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenmiş standartları büyük bir özen ve titizlikle yerine getirerek 'Ulaşılabilir hastane/engelsiz hastane' unvanını, taşımaktan onur duyduğumuz diğer unvanlara ekledik."

"Türkiye'nin en büyük ve konforlu Palyatif Bakım Servisine ve Kemoterapi Servisine sahip olan hastanemiz artık engelsiz hastane. Bu projede bizlere destek olan herkese şükranlarımı sunarım. Zamanda yine güzel bir projede buluşmak dileğiyle bizi izlemeye devam edin" dedi. İLKLERİN HASTANESİ

İnegöl Devlet Hastanesinin ilklerin hastanesi olduğunun altını çizen Kaymakam Ali Akça, "Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, engellisinden engelsizine toplumu oluşturan bireyler bir bütündür. O toplumun içerisindeki refahta, mutlulukta herkesin bir pay almaya hakkı vardır. İnegöl Devlet Hastanesinin belgelendirilecek bu hizmeti diğer hizmetler gibi yüzümüzü güldüren bir çalışma. İlklerin hastanesi olarak yönetimden çalışanlarına kadar herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HASTANE İLE İLGİLİ MEMNUNİYETLER

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Yerel yönetim olarak hastane ile ilgili çok memnuniyetler alıyoruz. Çok iyi konumdayız. Önemli olan vatandaşımıza en iyi hizmeti verebilmek. Sizlerde bu konuda çalışmalarınızı yapıyorsunuz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hayata tutunan tüm engelli kardeşlerimizi kutluyorum" dedi.

GURUR VERİCİ

Ambulans helikopter 49 yaşındaki hasta için havalandı Ambulans helikopter 49 yaşındaki hasta için havalandı

İnegöl Devlet Hastanesiyle bir kez daha gurur duyduğunu ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı, "Sağlık Bakanlığı olarak engelli hastalara yönelik birçok uygulamamız söz konusu. Ancak İnegöl Devlet Hastanesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kriterlerine uygun olarak erişebilirlik konusunda en üst düzey engelsiz hastane projesini ilk defa Türkiye'de ve Bursa'da gerçekleştirdi" dedi.

TÜRKİYE'DE ÖRNEK GÖSTERİLECEK HASTANE

İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki imkanların bir çok hastanede olmadığını aktaran Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş ise "İnegöl Devlet Hastanesinin çekmiş olduğu klip bütün Türkiye'ye örnek olması lazım. Hastanedeki imkanlar belki de birçok hastanede yok. İnegöl, Bursa'nın incisi olmaktan öte Türkiye'de örnek gösterilecek hastane olduğunu gördük. Bugün engelli değiliz ama yarın engelli olup olmadığımızı biz bilemiyoruz."

"Ona göre yaşamalıyız. Bakanlımızın adına kamu kurumlarında, özel mülklerde ve AVM'lerde denetimlerimizi yapıyoruz. 2014 yılından bu yana Bursa'da 1291 adet binayı, 1084 adet açık alanı, 575 adette toplu taşıma aracını denetledik" diye konuştu.

'PEKİ YARIN'

Konuşmaların ardından hastane personelinin rol aldığı 'Peki Yarın' isimli video izlenildi. Program, 'Ulaşılabilir hastane/engelsiz hastane' unvanı sertifikasının Hastane Yöneticisi Hayrettin Göçmen'e verilmesiyle son buldu.