Kamu Bilişimcileri Derneği Başkanı İzzet Gökhan Özbilgin siber saldırıların seçim döneminde arttığını ve kamunun konu hakkında bilinçsizleştirilmeye çalışıldığını ifade etti. Ayrıca saldırıların devlete karşı yapıldığına ve bundan dolayı dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. "Bugün Türkiye'de yerlilik oranı çok düşük, yerli ve milli ürünlerimizin sayısını artırmamız gerekli" diyen Özbilgin, seçim için siber korumanın şimdiden başlaması gerektiğini belirtti.

Milli yazılım ve donanım konusunda ciddi olunmasının önemli olduğunu dile getiren Başkan Özbilgin, Tübitak'ın geliştirdiği Pardus'u örnek verdi. Bu tarz yazılımların çoğaltılmasının doğru olacağını savunan Özbilgin, geliştirilme aşamasında olan bazı projeler hakkında ise "Bu projelerin bir an evvel somutlaşması lazım. Başlayıp da bitmeyen projeler olunca umutsuzluk yaşanıyor. İnanıyorum ki yakın zamanda çok önemli, milli çözümler olacaktır" dedi.

Son olarak seçim öncesinde güvenlik düzeyinin iki kat artırılmasını isteyen Başkan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

"Şu anda seçim sistemiyle ilgili tüm koruma ve risk yönetimi konularıyla ilgilenen kurumlar var. Bu kurumlar gece gündüz çalışmalarına başladı bile. Biz bunları her zaman yönetmeliyiz çünkü avcı 10 yol biliyorsa ayı 11 yol bilir. Yöneticilerin farkındalığı çok yüksek ama biz biraz musibet temelli siber güvenlik yaşıyoruz. Bir musibet olmadan çözüm üretmiyoruz. Seçim zamanı geldiğinde bilgi teknolojilerine dönüp ne yapıyorsunuz demeleri gerekir."