Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor

KONGRE ÖNCESİ AŞURE İKRAMI
İnegöl Ertuğrul Gazi Dernek Lokalinde gerçekleşen kongre öncesinde 500 kişilik aşure davetlilere ikram edildi.
Divan Başkanlığına Ekrem Mazlum ve üyeliklerine Sedat Öpçiner ve Ümit Aybil seçilmesinin ardından, derneğin yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunarak, ibra edildi.
BAŞKAN OLMAK ŞEREF VE ONURDUR
Teşekkür konuşması yapan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz;
'Ertuğrul Gazi Derneği'nde başkan olmak gerçekten büyük bir şeref ve onurdur. Ben geriye dönüp baktığımda her hafta bir program yapmışız. Zaman içinde yönetimde değişimler oldu ama hakikaten güzel iler başardık.
Yapılan işler İnegöl ve Türkiye çapında ses getirdi. Diriliş dizisinin oyuncuları ilk defa Türkiye bizim derneğimiz vasıtasıyla İnegöl'de program yaptılar. Bayırbucak Türkmenlerine yaptığımız yardım da Türkiye çapında ses getirdi. Bunların dışında çeşitli kültürel programlar düzenledik.
Her sene Ertuğrul Gaziyi anma şölenlerini bu sene biraz daha farklı yaptık. Bu işler sadece yönetim kurulu ile değil gençlik kolları ve kadın kollarının çabasıyla, üyelerimizin azmiyle yapıldı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum.
Ben şahsi destek olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Kısaca özetlemek gerekirse çok güzel şeyler oldu. Ertuğrul Gazi Derneği geçmişimiz ve geleceğimiz arasında bir köprü. Biz bu geleneği bugüne taşıdık. Katılan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
DERNEKÇİLİK ZORDUR
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban;
"Dernekçiliğin ne kadar zor olduğunu bizzat görev almasam da içinde olduğumuz için iyi kötü görüyoruz. Çok büyük bir meşakkat gerekiyor. İşin maddi boyutundan ziyade çok kafa yormak gerekiyor.
Ben bundan önce görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek yönetime başarılar diliyor, tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda üyelerin oybirliği ile İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanlığı görevine Mehmet Erim getirildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Cihan Demirtaş, Özkan Yavuz, Fikri Erim, Sabri Güden, Fatih Demircan, Mustafa Çelik, Uğur Acar, Hasan Budak, İsmail Çimen, Adem Fıçıcı, Neşe Turhal, Mutlu Bal seçilirken, denetleme kuruluna İrfan Bayram, Murat Dere ve Selahattin Dumanlar getirildi.
DAHA İYİ YERLERE ULAŞTIRACAĞIZ
Seçimin ardından konuşan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneğinin yeni Başkanı Mehmet Erim;
"Öncelikle Mehmet Yılmaz beye ve yönetimine bu güne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Derneğimizin ileri gelenleri ve gönüldaşlarımızın teveccühü ile bizleri bu göreve layık görmüşlerdir. Kendilerine ve tüm gönüldaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum.
İşimiz zor, yolumuz çetin. Bunun bilincinde olarak bu yola çıktık sizlerde dualarınızı bekliyoruz. İnşallah derneğimizi şimdi kurulacak olan yönetim ile birlikte 20.yılına taşıyacak ve umarız ki sizler ve yönetim kurulunda ki arkadaşlarımız derneğimizi şimdi ki durumundan daha iyi yerlere ulaştıracağız" şeklinde konuştu.