Osmangazi ilçesi Uluyol Caddesi üzerindeki 6 katlı Babadağ apartmanının 5. katındaki bir evde meydana geldi. Mustafa Şerafettin Babadağ'a ait evde 1 buçuk yıldır kiracı olarak kalan Zevcan A. (47), iddiaya göre bir süredir zaman zaman birlikte yaşadığı eski polis memuru arkadaşı Ali Darıcı (41) ile evde tartışmaya başladı.

Zevcan A, görgü tanıklarının iddiasına göre, evde yaşanan tartışmaların ardından binanın önünde bulunan aracından çantasını almak için aşağıya indi. Bu sırada evin içerisinde henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangında alevlerin içinde kalan Ali Darıcı, cama çıkarak yardım istedi.

Yardım çığlıklarının ardından çevredeki vatandaşlar ile birlikte tekrar evine çıkan Zevcan A, kapıyı açmak istedi. Ancak kapının içeriden kilitlenmesi sebebiyle kapı kırarak açılmaya çalışılırken, yoğun duman sebebiyle eve girilemedi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına alırken, Ali Darıcı'nın da cansız bedenine ulaştı.

1 buçuk yıldır evde ikamet eden kiracı Zevcan A'ya yaklaşık 8 aydır kira ücretini ödememesi sonucu ev sahibi tarafından dava açılmıştı. Dün mahkeme sonuçlanırken, evin tahliyesine karar verildiği bildirildi.

İtfaiye ekipleri, olay yerindeki ilk incelemesinde yangının sıvı bir maddenin tutuşturulması sonucu çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Ali Darıcı'nın eski bir polis memuru olduğu, bir süre önce de uygunsuz davranışları sebebiyle görevden ihraç edildiği bildirildi.

Bursa'nın en yeni alışveriş merkezi Downtown'da 'Ramazan' bambaşka Bursa'nın en yeni alışveriş merkezi Downtown'da 'Ramazan' bambaşka