Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

Esnaf Odaları ile beraber düzenlenen programda CESE Akademi eğitim koordinatörü Saime Özyılmaz´ın vereceği eğitime esnaf ve çalışanları katılacak.

Belli aralıklarla yapılan hijyen eğitimine katılmamış ve katılmak isteyen esnaf ve çalışanı bağlı bulundukları odaya başvurmaları gerekiyor. mektedir.

EĞİTİMİN ALINMASI GEREKİYOR

Özyılmaz açıklamasında; hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin 5 Temmuz 2013 tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlandığını ve bu yönetmenlik gereği gıda üretim ve perakende işyerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların portör muayeneleri ve tetkiklerinin yapılmayıp, bunun yerine çalışanların hijyen eğitimi alması gerektiğini söyledi.

PARA CEZASI VAR

Özyılmaz,

"Hijyen eğitimi ile ilgili iş ve işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülecek. Bu yönetmelik kapsamındaki iş kollarında faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların işyeri sahipleri ve işletenlerce bu eğitimleri almak zorundalar.

Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymadıkları takdirde 250 TL´den bin liraya kadar idari para cezası verilecek" ifadelerini kullandı.