Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı

Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Gelin Yuvamızı Koruyalım" konulu eğitim seminerine Belediye Başkanı Alper Taban, AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, Ak Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk söz alan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu'nun misafirlere hitaben yaptığı selamlama konuşmasının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan söz aldı.İnternet kullanımının aile kurumunda yapmış olduğu hasarı anlatarak konuşmasına başlayan Aslanhan, "Evinde interneti olan aileler, sürekli bilgisayar başında ise o evliliklere Allah rahmet eylesin. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin sebebi maalesef sanal alem. İnsanlar sanal alemde ne olduğu belirsiz ilişkiler yüzünden yuvasını dağıtıyor" diye konuştu.

AİLE HAYATININ YOK EDİLMESİ İÇİN BİN BİR TÜRLÜ TUZAK KURULUYOR

Aslanhan, "Ailemizle bir araya geldiğimizde konuşmak, sohbet etmek yerine elimizdeki telefonlara gömülüyoruz. Artık küçücük bebeklerimizi avutmak için bile eline telefon ya da tablet veriyoruz. Giderek yalnızlaşıyoruz. Akrabalarımızla ilişkilerimizi kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz ama artık buna dur demek lazım. Aile bir araya geldiğinde zaman zaman telefonları, bilgisayarları, televizyonları kapatalım. Ailenizle sık sık yürüyüşlere çıkın, yemek yerken konuşun. Bu milletin aile hayatının yok edilmesi için bin bir türlü tuzak kuruluyor. Gıda ve yiyeceklerde halkın aldatıldığı gibi çocuk yetiştiriciliğinde de 'çocuklarınızla arkadaş gibi olun', 'hayır demeyin' mesajları bilinçaltına işleniyor. Maalesef çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Eve gelen misafirimize hoş geldiniz demeyi beceremeyen çocuklar büyütüyoruz" dedi.

"Anneler, babalar uyutuluyoruz, lütfen uyanın. Çocuklarımıza dini ve kültürel ritüellerimizin pek çoğunu aktaramıyoruz. Özellikle son yıllarda bayramlarımız tatile çıkmak için bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Akraba, eş, dost ziyaretleri unutuldu. Komşuluk ilişkileri diye bir şey kalmadı. İnsanlar aynı apartmanda oturduğu komşularını tanımıyor. Dinimizden, kültürel değerlerimizden, örf ve adetlerimizden giderek uzaklaşıyoruz. Öz benliğimizi yavaş yavaş kaybediyoruz. Çocuklarımızla oturup konuşalım, dertleşelim, sohbet edelim, değerlerimizi anlatalım" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARINIZA MUTLAKA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRIN

Aslanhan'ın değindiği bir diğer konu ise kitap okuma alışkanlığı oldu. Toplum olarak yeteri kadar okumadığımızı belirten Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan; "Kitap okumak stresi azaltıyor, beyni çalıştırıyor, zihindeki yorgunluğu alarak insanı dinlendiriyor. Yeni sınav sisteminde önümüzdeki yıldan itibaren kitap okumayan hiçbir öğrenci sınavda başarılı olamayacak. Artık okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayan öğrencilerin başarılı olduğu bir sınav sistemi geliyor. Çocuklarınıza mutlaka kitap okuma alışkanlığı kazandırın" şeklinde konuştu.

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan'ın konuşmasını bitirmesinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban; "05 Ekim Cuma gecesi ise Araştırmacı Yazar Halil Atalay'ın Ailede Manevi Eğitim semineriyle bizlerle olacak. 30 Kasım'a kadar devam edecek olan "Evlilik Okulu" projemizin sonunda bir de sınav yapılacak. Bu sınavın sonuçlarına göre başarılı olan katılımcılarımıza hediyeler takdim edeceğiz. Ben bir kez daha Sıtkı Aslanhan hocamıza ve siz değerli İnegöllü hemşerilerime katılımınız için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Programın ardından Başkan Taban Sıtkı Aslanhan'a İnegöl'ü hatırlatacak bir çini takdiminde bulundu.