Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi bu yıl, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümünden 6, İşletme Bölümünden ise 14 öğrenci olmak üzere 20 öğrenci mezun etti.

Fakültenin çok amaçlı salonunda mezun olan öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi.

2 BÖLÜME MEZUNİYET

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, "Bu yıl 2 bölümle birlikte mezuniyet töreni yapıyoruz. Geçen yıl ilk İşletme bölümü mezunlarını verdik, bu yıl Uluslararası İşletme ve Ticaret bölümü dahil edildi. Sayı olarak bakıldığında geçen yıla göre daha az sayıda öğrenci mezun etmiş oluyoruz."

"Bu yıl akademik takvimin değişmiş olması da bunun sebeplerinden biridir. Kuruluşunun 6. yılını tamamlayan fakültede 3 bölümümüz var. İnşallah önümüzdeki yıl Yönetim Bilişim Sistemi bölümü öğrencilerimizden de mezun vereceğiz" dedi.

"BİR DAHA DÜNYAYA GELSEM İŞLETME OKURUM"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş is şöyle konuştu; "Türkiye bir fırsatlar ülkesidir. Genç beyinlere, yetişmiş beyinlere, kendini yetiştirmiş donanımlı arkadaşlara ihtiyaç var. Farklı alanlarda çalışan insanlara ihtiyaç var. Türkiye'de 70-80 bin civarında öğretmen açığı, 300 bin atama bekleyen öğretmen, öğretmen okullarında okuyan 700 bin öğrenci var."

"Bir daha dünyaya gelsem yeniden işletme okurum. İşletme çok geniş bir saha. Siz işin teorik kısmıyla ilgili tüyoları aldınız, güzel doneler verildi. İlk yıllarda biraz sıkıntı çekebilirsiniz, kendinizi geliştirin."

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, "Hiçbir ideolojisi vatan sevgisinin önüne geçmeyen insanlar yetiştirdiğiniz zaman kazanacağız. Esas kazancımız bu olacak. Bunu yapamadığınız zaman paranın peşinden koşacak, tatminsizlik duyacak, mutlu olamayacaksınız. Mezun olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek

Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.