Elde Kalan Sebzeler Çöpe Atılmıyor Bağışlanıyor Elde Kalan Sebzeler Çöpe Atılmıyor Bağışlanıyor
Fakülte’den İTSO’ya teşekkür
Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, fakülteye katkılarından dolayı İTSO Yönetimi adına Başkan Metin Anıl’a teşekkür ederek; plaket takdiminde bulundu.
" Cem TAŞKINER

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, fakülteye katkı sunanlara teşekkür plaketi takdim ediyor. Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, dün İTSO Başkanı Metin Anıl’ı ağırlarken; Anıl’a katkılarından dolayı plaket takdim etti.

BİR ÇOK KURUMUN KATKISI VAR
Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, yaptığı açıklamada:

“Okulun bu kısımlarını İnegöllülerin katkıları ile yaptık. Yani Devlet İhale Kanununa göre değil İnegöl’de Ticaret ve Sanayi başta olmak üzere 1. OSB, 2. OSB, Belediye, SANKO ve daha başka bazı kurumların katkıları ile fakültemizin birçok yerini yaptırdık. Buralarda yüksek lisans dersleri görülüyor, çok amaçlı kullanılacak seminer salonlarımız yaptırıldı, sosyal odamız var. Aslında istedik ki, buraya katkıda bulunanların tamamını davet edelim, birlikte bir toplantı yapalım fakat bu mümkün olmadı, zamanlar uyuşmadı, bir kişinin toplantısı oldu diğeri yurtdışında oldu… O vakit biz zamanı olana uyalım dedik. Biraz da nezaketsizlik olarak algılanmaması temennisi ile katkıda bulunan değerli işadamlarımızı buraya davet ediyoruz ve burada kendilerine teşekkür mahiyetinde bir plaket takdim ediyoruz. Bu vesile ile sizler aracılığınız ile kamuoyuna duyurmuş oluyor. Katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL ÖNEMLİ
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ise İnegöl’ün hızla sanayileşen, hızla büyüyen ve buna paralel olarak hızla nüfusu artan bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çekerek:

“Her ne kadar Bursa Büyükşehir’e bağlandıysak da il konumunda bir yerleşim yeri. Tabi böyle olunca Türkiye’nin değişik illerinden sürekli güç alan, siyasi ve sosyal yapısı hızla değişen konumda bir yerleşim yeridir. Bu arada biz de İnegöl’deki işadamları, İnegöl’deki sivil toplum örgütleri ve İnegöl’deki siyasi arkadaşlar olarak İnegöl’deki sosyal yapının değişmesi adına İnegöl’de yüksekokulun ve daha sonra da fakültenin gelmesinin iyi olacağı görüşünde birleştik. İnegöl’de yüksekokulun ve fakültenin gelişmesi adına elimizi taşın altına koyduk. Sağ olsun hocamız da bizimle birlikte çalıştı ve yapılması gerekli ne varsa İnegöl’ün dinamiklerini ortaya koyarak yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

140 KİŞİ İLE ÖĞRETİME DEVAM EDİYOR
“Yüksekokulun İnegöl’e getirdiği kültürün ve değerin, fakültenin İnegöl’e getirdiği kültürün ve değerin ne olduğunu biz çok iyi biliyor ve anlıyoruz” diyen Anıl, şöyle devam etti:

“40 kişi ile eğitim öğretime başlayan fakültemiz şuanda 140 kişi ile eğitim ve öğretimine devam ediyor. Bu önümüzdeki yıllar içerisinde binlere varan seviyede olacaktır. Belki o günlerde biz bu görevlerin başında olmayacağız ama bu böyle olacak, biz bunu böyle görüyoruz. Buraya yurdun değişik yerlerinden gelen öğrenciler kendi kültürlerini de kendi duygu ve düşüncelerini de getirecekler ve daha kültür seviyesi yüksek bir İnegöl oluşacak. Ben bunu daha şimdiden görüyorum. Bu konuda çalışan, emek sarf eden başta sevgili Dekanımız, sivil toplum örgütlerimiz, Belediyemiz, işadamlarımız, sanayicilerimize sizlerin huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum ve bu çalışmaların artarak devam etmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum”

Konuşmaların ardından Canbolat, Anıl’a fakülteyi gezdirirken; plaket ve kitabını takdim etti.