İnegöllü mobilyacıların yeni pazar arayışları sürüyor. MODEF öncülüğünde mobilyacılar Fas'a 4 günlük bir gezi gerçekleştirdi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve 35 mobilyacının yer aldığı kafile Fas'daki önemli ticaret merkezlerini ziyaret ettiler. Mobilyacılar gezide Faslı işadamları ile ikili görüşmeler de yaptı.

HEDEF PAZARLARIMIZDAN BİRİ

Geziye ilişkin değerlendirmelerde bulunan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ; "MODEF öncülüğünde FAS'a 35 mobilyacımızla birlikte ticaret gezisi düzenledik. Daha önce de Fas'ı ziyaret etmiştik. Fas bizim hedef pazarlarımızın başında geliyor. Fas ile alakalı serbest ticaret anlaşmamız var. Fas'ta mobilya sektörü yeni gelişme sağlayan bir sektör. 4 gün süren gezide Fas'ın 37 mobilyacısı ile ikili görüşmeler yaptık. Bunun yanında dış ticaretçi arkadaşlarımız aktif pazarlama yaparak firmaları ziyaret ettiler. Genel anlamda Fas'ın mobilya sektörü ile ilgili bilgi edindik" dedi.

ÇOK VERİMLİ OLDU

Uğurdağ; "İnegöllü mobilyacılarımız Fas pazarını ciddiye alsınlar. Fas hem büyüyen hem de mobilya sektörüne aç bir ülke. Özellikle masa sandalye, otel dekorasyonu anlamında çok ciddi açığı olan bir ülke. İnşallah bundan sonra da bu ülkeyle ilgili ticari görüşmelerimiz en üst seviyede devam edecek. Fas üzerinden Batı ve Güney Afrika'ya açılmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda stratejik bir noktaya sahip olan Fas gezisi çok verimli geçti. Mobilyacılarımız memnun oldular. Bundan sonraki hedefimiz Fas ihracatını artırmak" diye konuştu.

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada

ZİYARETLER SÜRECEK

MODEF olarak yeni pazar arayışları kapsamında ziyaretlerin süreceğini kaydeden Uğurdağ, Hindistan, Güney Kore ve Güney Afrika ziyaretlerinin olacağını sözlerine ekledi.