İnegöl Belediyesi, bu yıl 30'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin hazırlıkları için start verdi. İnegöl'de bulunan kültür dernekleri temsilcileriyle yapılan toplantıda festivalin detayları hakkında istişarelerde bulunuldu.

DERNEKLER VE KAMUOYU BİLGİLENDİRİLDİ

Uluslararası Kültür Sanat Festivali ile ilgili Dernek Başkanlarıyla bir araya gelinerek festival hakkında hem dernek başkanları hem de kamuoyu bilgilendirildi.

Kuşadası’na tatilci akını Kuşadası’na tatilci akını

Geçmiş yıllarda kuralları, ilkeleri, prensipleri belirlenmiş olan bu organizasyonla alakalı öneri, istek veya eleştiri noktasında derneklerle paylaşımlarda bulunarak daha iyiyi, daha güzeli nasıl yapılabilir konusunda istişareler yapıldı.

FESTİVAL 14 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

30. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin 14 Temmuz Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayıp 22 Temmuz Cumartesi akşamı halk oyunları ile son bulacağı ifade edildi.

Her geçen yıl daha geniş katılım ve organizasyonlarla gerçekleştirilen festivalde İnegöl'ün kültür mozaiğini oluşturan ilçe halkının kendi kültürlerine ait sosyal, kültürel, sanatsal etkinliklere mümkün olduğunca yer verildiğine vurgu yapıldı. Festival kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da derneklerin kuracakları stantlar ve yapacakları gösterilerle İnegöl halkına coşkulu ve eğlenceli günler sunacakları belirtildi.

"İNEGÖL GECESİ" DÜZENLENECEK

Yurt dışından gelen misafir ülke halk dansları toplulukları ve kardeş şehirlerden gelen misafirlerin de programa ayrı bir renk katacaklarına dikkat çekilen toplantıda, bu sene geçtiğimiz senelerden farklı olarak bir akşam "İnegöl Gecesi" düzenleyerek kendi kültürümüzü yeni nesillere ve yurt dışından gelen ekiplere tanıtma fırsatının sunulacağı açıklandı.

SPOR ORGANİZASYONLARI YOK

Yine Yeniceköy'de de bir gece sahne programı gerçekleştireceği ve ayrıca bu yıl festivalin spor organizasyonu bölümünün festival kapsamından çıkarıldığı duyuruldu. Festivalde sadece halk dansları, konser ve çadır etkinlikleri yer alacak.