Zimem Defteri ne demek, Zimem Defteri uygulaması nasıl yapılır? Zimem Defteri ne demek, Zimem Defteri uygulaması nasıl yapılır?

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali sürüyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festival kapsamında İnegöl'e gelen Adige, Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova ve Makedonya halk dansları ekiplerini bugün Belediye Meclis Salonunda ağırladı.

MOZAİĞİN TAMAMLANMASINA GÜZEL BİR KATKI VERDİNİZ

Halk dansları ekiplerinin grup sorumluları ile temsilcilerinin katıldığı buluşmada, Başkan Aktaş misafirlere yönelik bir konuşma yaptı. Konuklarına İnegöl'ü anlatıp şehir hakkında bilgiler veren Aktaş,

"İnegöl renkli bir çiçek bahçesi. Sizin kültürlerinizin hepsi burada mevcut. Bu mozaiğin tamamlanmasına güzel bir katkı verdiniz. Umarım iyi duygularla şehrimizden ayrılırsınız. İnşallah festivalimizi beğenmişinizdir. İnegöl'ü beğenmişinizdir. Festivalimizi de 30 yıldan bu yana yapıyoruz.

Bunun 13 yılı benim Başkanlığım döneminde yapıldı. İnegöl köftesiyle, mobilyası, kaplıcaları ile ünlü bir şehir. Tarım ürünlerimizde meşhur. Burası bir sanayi ve endüstri şehri. Mobilya, tekstil fabrikaları var. Nüfusumuz 256 bin. Aynı zaman da Osmanlıya dayanan bir tarihi de var" dedi.

TÜM DÜNYAYA MESAJIMIZ VAR

Festival aracılığıyla tüm dünyaya bir mesaj verildiğinin de altını çizen Aktaş,

"Festival aracılığıyla bütün dünyaya mesajımız şudur; bizim Türkiye ve İnegöl olarak da barış ve kardeşlikten yanayız. Savaşların olmadığı, çocukların ölmediği, insanların hiçbir zaman ötekileştirilmediği bir dünya istiyoruz. Ülkemize yönelik yanlış hesaplar yapılırsa da bunun cevabını da veririz.

Festivalimize katılan 10 ülkemizle ilişkileri engellemek isteyenler olursa da dikkatli olması gerekiyor. Altın mobilya halk dansları yarışmasında başarılar dilerim. Festivalimize katıldığınız için teşekkür ederiz" diye konuştu.

BAŞKAN AKTAŞ YÖRESEL KIYAFET GİYDİ

Konuşmanın ardından Adige, Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova ve Makedonya ülkelerinin folklor ekiplerine çeşitli hediyeler verilirken, Başkan Aktaş'a ise ülkelerin çeşitli yöresel kıyafetleri ve hediyeler takdim edildi.