İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali Pazar akşamı son buldu. İnegöllülere dolu dolu bir festivalin yaşatılması adına büyük emeklerin verdiği organizasyona bu yıl yurt dışından 10 ülke katılım gösterdi.

HAZIRLIKLARI 6 AY SÜRDÜ

Adige, Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova ve Makedonya halk dansları ekiplerinin yer aldığı ve hazırlıkları 6 ay süren festivalde, konuk ekiplerden sorumlu rehberler, gece gündüz misafirlerle ilgilenerek ev sahipliğini en iyi şekilde gösterdiler.

BAŞKAN MAKAMINDA AĞIRLADI

Festivalin ardından Başkan Aktaş, yurt dışından gelen ekiplerin başında rehber olarak görev yapan sorumluları makamında ağırladı. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Kültür Sosyal İşleri Müdürü Ensar Macit de ziyarette hazır bulundu.

EKİP İŞİ

Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası

Görevli rehberlere festivale katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Aktaş,

"Arkadaşlarımız sorumluluğu yüksek bir görevi başarıyla tamamladılar. Gece gündüz konuk ekiplerimizle birlikte ilgilenerek ev sahipliği yaptılar.

Biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu emek karşılığında da kendilerine çam sakızı çoban armağanı hediyelerimiz olacak" dedi.