FUAT AVNİ'NİN KARDEŞLERİ

17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz hain darbe kalkışması döneminde Türkiye'nin birçok yerinde 'Fuat Avni'ye benzer hesaplar türemeye başladı. Bulundukları il ve ilçelerdeki siyasileri, bürokratları ve iş adamlarını hedef alan hesaplar, FETÖ'cülerin tarzında hareket ediyor.

İNEGÖL GÜNDEMİNİ MEŞGUL EDİYOR

İnegöl'de de yaklaşık 6 aydır var olan Fethi Vacip isimli kullanıcı başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere birçok bürokrat, siyasi ve iş adamını hedef alan birçoğu bel altı iddialarla İnegöl'ün gündemini meşgul ediyor.

TÜRKİYE'NİN HERYERİNDE VAR

Fethi Vacip'e benzer bir çok hesabın Türkiye'nin farklı noktalarında adeta mantar gibi ürediği ortaya çıktı. Genç Gazete olarak tespit edebildiğimiz yerler Erzurum, Aydın, Isparta, Ordu, Burdur, Samsun, Kartal, Urfa ve Tokat. Bunun yanında gazetelere gündem olmamış onlarca il ve ilçe olduğu tahmin ediliyor.

ERZURUM'DA FATİH SAATÇİ

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Erzurum'da türeyen 'Fatih Saatçi' isimli şahıs, Erzurum'u karıştırdı. Erzurum Gündem gazetesinin 'Kim Bu Erzurum'un 'Küçük Fuat Avni'si?' başlıklı haberinde; "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığı ile bilinen Fuat Avni'den sonra yaşanan kanlı darbe girişimi sonrasın da FETÖ uzantısı Facebook, sosyal medya üzerin den Erzurum'da sahte kimlik ile Fatih Saatçi, Erzurum için adeta saatli bomba oldu.

FİTNE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Haberde; "Vatandaşlar, Erzurum'da sosyal medya üzerinden adeta, milletvekillerini, belediye başkanlarını, siyasileri, bürokratları, dernekleri, vakıfları, iş adamlarını hedef alan yazı ve paylaşımlarıyla Erzurum'daki birliği ve beraberliği ile halkla olan bütünleşmeleri sıklaşan safları ayırmaya ve çözmeye fitne çıkarmaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) uzantılarını sosyal medyayı kullanarak darbe girişimine devam eden bu zihniyete olan sahte kimlikli Fatih Saatçi'nin biran önce kim olduğu tespit edilip yüce Türk Adaletine teslim edilmesini istiyor" ifadeleri dikkat çekiyor.

ORDU'DA SUAT AYNİ

Ordu Haber sitesi de Ordu'da Suat Ayni ismiyle ortalığı karıştıran hesaba dikkat çekiyor. "Ordu Siyasetinin Fuat Avni'si: Suat Ayni" başlığıyla verilen haberde; "Çok yakında tüm kirli ilişkileri birer birer ifşa edeceğiz. Gizli, saklı hiçbir şey kalmayacak. Vira Bismillah." diyerek Ordu ve Ordu siyasetindeki kirli ilişkileri deşifre edeceğini ifade eden @AyniSuat adlı Twitter kullanıcısı bir ayda 2000 takipçi sayısına ulaştı. Suat Ayni, özellikle de AK Partili üç milletvekili ile ilgili olarak ilginç iddialar ortaya attı"

REŞADİYE'NİN FUAT AVNİSİ

Tokat Reşadiye'de de belediyede çalıştığını iddia eden bir şahıs, Reşadiye'nin Fuat Avnisi olarak; Reşadiye Belediye Meclis Üyesi Hakan Ünal ve Reşadiye Termalspor klubü başkanı Aydın Arslan'ın eşinin, İŞKUR aracılığı ile orman işçisi olarak işe alınmış gösterildikleri ve işe gitmediklerini iddia etti. Şahıs; "Sizlere yazmaya devam edeceğim" diyerek de Belediye Başkanı ve Meclis Üyeler ile ilgili iddialarını sürdürdü.

ISPARTA'DA DA ÇIKTI

Haber 32'de yer alan haberde de şu ifadeler var: "Facebook'ta Tarafsız Isparta linkinde bulunan Gül Isparta isimli kullanıcı uzun zamandır Isparta Belediyesi ile ilgili detay bilgilere yer veriyor. Belediye içinden sağlam kaynaklarının olduğu yazdığı detaylardan belli olan kullanıcı art arda şok eden iddialarda bulunuyor. Bu noktada bu kişi Isparta'nın Fuat Avni'si olarak adlandırılıyor"

AYDIN'DA FETÖCÜLERİN HESABI

Yeniasır Gazetesi 'Aydın'ın Fuat Avni'si" Büyükşehir'den çıktı' başlıklı haberinde; 'Sosyal medyadaki sahte hesaplarından, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na muhalif isimleri hedef alan asılsız paylaşımlar yapan kişinin, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı verilen Erkan Karaaslan'ın, belediyenin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na getirttiği Figen Şenoğlu olduğu ortaya çıktı' ifadelerine yer veriyor.

AYDIN YAKALADI

Haberde şahsın yakalandığına da dikkat çekilerek; "AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayet sonucunda yapılan incelemede, oluşturulan sahte hesaplardan aylardan bu yana başta Milletvekili Mehmet Erdem, emekli bürokrat Haldun Haşmet Aysan, Aydın Büyükşehir'i eleştiren haber yapan gazetecilerle Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile Özlem Çerçioğlu'na muhalif olan isimlerin ailesini ve yakınlarını hedef alan paylaşımların Figen Şenoğlu tarafından yapıldığı ortaya çıktı" deniliyor.

BURDUR'DA TUTUKLANDI

Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'Burdur Pelikan 1-2-3-4' adı verilen belgeler kapsamında, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 'Burdur Pelikan 1-2-3-4' verilen içerisinde birçok iddiaların bulunduğu sosyal medya ortamında dağıtılan belgelere ilişkin olarak, Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ın, vali yardımcılarının, Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek'in, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in haklarında ahlaksızlık isnadı bulunan birçok mağdurenin ve mağdurun, diğer birçok iddianın muhatabı mağdurların, oda başkanlarının ve diğer siyasi görevleri bulunan kişilerin, ayrı ayrı mağduriyetlerini belirten şikayetleri nedeniyle, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonunda tutuklandı.

URFA'DA SAHTE HESAP SAVAŞLARI

Şanlıurfa'da sosyal medya üzerinden adeta sahte hesap savaşları yaşanıyor. FETÖ operasyonları sonrasında ortaya çıkan sahte hesaplar bir birilerini FETÖ'cü olmakla suçluyorlar. Balıklıgöl.com sitesinin haberinde; "Şanlıurfa'da önde gelen siyasetçilerin etiketlenerek atılan twitlerin kimler tarafından atıldığı bilinmiyor. Bu twitlerle birileri adeta sanal alem üzerinden vekalet savaşına giriştiği gözler önüne seriliyor. Kim olduğu bilinmeyen @urfagenel sosyal medya hesabından birçok siyasetçiyi hedef alan twitler atıldıktan sonra ortaya çıkan @ramzdayii hesabıyla buna karşılık verildi" ifadeleri yer alıyor.

KARTAL'I KARIŞTIRDI

İstanbul'un Anadolu yakasına yönelik yayın yapan İlçem Gazetesi ise Kartal'ın Fuat Avni'sinin peşine düştü. Gazete; "Facebook'ta Ali Emre ve Merve Ulaş rumuzlu kişiler öyle iddialar ortaya atmışlardı ki, birileri uyuduklarında tavana baktıklarında "biri beni mi gözetliyor" diye kabuslar görmüşlerdi. Ali Emre ve Merve Ulaş facebookta kim oldukları anlaşılmadan ortadan kayboldular. Hatta CHP'ye gönül vermiş, emek ve zaman harcamış bir vatandaşa (bir yerde) sen Merve Ulaş'sın çamuru atılarak aradaki mesafeler açılmıştı. Facebook'ta Gülçin Zazen rumuzuyla ortaya çıkan vatandaş şu sıralarda başka birilerinin fabrika ayarlarını bozmakla meşgul. Şimdi herkes yana yana "kim bu Gülçin Zazen" diye arıyorlar. Gülçin Zazen rumuzlu vatandaşın iddiaları ise parmak ısırtacak cinsten" haberini okuyucularıyla paylaşıyor.

SAMSUN'DA FUAT AVNİ 55

Samsun Özel Haber Sitesi Samsun'un Fuat Avni'sini 2015 seçimlerinden önce şu şekilde haber yapmış: "Attığı Twitlerle ülke gündemini belirleyen ve fenomen haline gelen Fuat Avni'nin Twitter'da Samsun versiyonu çıktı. Fuat Avni 55 ismiyle Twitler atan esrarengiz kişi yada kişilerin hedefinde ise MHP Samsun Milletvekili 3'ncü sıra adayı Akın Üner vardı. Üner'in bir köpekle çekilmiş resmini yayınlayan Fuat Avni 55 resmin altına 'Sayın Akın Üner, seçmenlerinden oy istiyor! Ordan oy çıkmaz MHP bu yüzden kaybeder..' notunu düştü. Samsun'da bazı basın mensuplarına da ağır eleştiriler yazan Fuat Avni 55'in kim yada kimler olduğu merak ediliyor."

FETHİ VACİP DE FETÖ'CÜ MÜ?

FETÖ'cülerin 'Fuat Avni'sini örnek alan hesapların hepsi FETÖ Terör Örgütüne karşı operasyonların ardından ortaya çıkmaya başladı.

Hemen hepsinin ilk suçlamaları hedeflerindeki kişiyi FETÖ'cü yapmak. Bütün bu haberlerden akıllara Fethi Vacip'in de böyle bir çalışmanın ürünü olup olmadığı geliyor.