SUÇLAMALARI REDDETTİ
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirme teşebbüsüyle ilgili dava devam ediyor. Savunma yapan sanıklardan eski astsubay Yalçın Damar, darbe girişiminin hazırlıklarında yer aldığı suçlamasını kabul etmedi.
İŞİMİN BAŞINDA DEĞİLDİM
Olay tarihinde silah teknisyeni olarak görev yaptığını belirten Damar, FETÖ/PDY ve 15 Temmuz'daki hain saldırılarla hiçbir ilgi ve alakasının olmadığını kaydederek; 8 Temmuz'dan itibaren yaz iznine çıktığını, bir süre Bursa'da kaldıktan sonra Ankara'ya döndüğünü, olay günü de işinin başında olmadığını anlattı.
AMACI NEYDİ BİLMİYORDUM
Olay günü akşam saatlerinde Üstçavuş Halil İbrahim Karabal'ın kendisini aradığını belirten Damar, olayı şöyle aktardı: "Ankara'ya gelmişsin. Saat 20.00'de Rıdvan Ege Hastanesinin önünde buluşalım." dedi. "Amacının ne olduğunu bilmediğim ve Ankara'ya geldiğimi bildiği için ne olduğunu anlamak maksadıyla söylediği saatte buluşmak istediği yere gittim"
ELİNDE LİSTE VARDI
"Hastane önünde beklerken, Karabal bir otomobille geldi, araçtan inmeden kendisini takip etmesini istedi. Araç Milli Savunma Bakanlığı Oran Lojmanlarına doğru gitti. Burada Sezgin Güney'in elinde bir liste vardı. Halil İbrahim astsubaya dönerek, ne olduğunu, beni neden çağırdığını sorduğumda, cevaplamak yerine, sorularıma alakasız ve tutarsız cevaplar verdi. İşim olduğunu bahane ederek oradan ayrıldım, evime gittim"
BERAATİMİ TALEP EDİYORUM
Evinde bir saat sonra kalkışmayı öğrendiğini vurgulayan Damar, bu sıralarda Polis Özel Harekat Daire Başkanlığının bahçesinde patlama olduğunu söyledi. Bunun üzerine "Karabal ve Güney'in maksatlarının darbe olduğunu anladığı"nı belirten Damar, zarar görmemeleri için eşi ve çocuğunu apar topar Bursa'ya götürdüğünü de sözlerine ekleyerek; "Örgütün gün yüzüne çıkması için benle irtibata geçenleri ihbar ettiğim halde darbeci damgası yedim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.
İFADE VERMEDİM
Yalçın Damar, "FETÖ ile ilk temasının İnegöl Lisesi'nde olduğu, evlerde dini sohbetler yaptıkları, 2011'de Ağrı Doğubeyazıt'a tayin olunca, FETÖ mensubu abinin isteği doğrultusunda İlker Ceylan ve Mustafa Uçar ile aynı evde kaldığı" yönündeki beyanları bulunan savcılık ifadesini, "Ben, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında ifade vermedim" diyerek reddetti.