Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İnegöl'de faaliyet gösteren ve daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yeşilırmak Cihangir Eğitim A.Ş'nin 14 çalışanı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bunun üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, Antalya ve Giresun'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 10 kişi yakalanarak gözaltına alırken, şahısların örgütün şifreli haberleşme sistemi 'ByLock' kullanıcısı oldukları ve örgüt elebaşının verdiği talimata uyarak Bank Asya'yı 'kurtarmak' için bankaya para yatırdıkları belirlendi.

5'İ KADIN 15 KİŞİ ADLİYEDE

Bunun yanı sıra Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi 7 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan 6 şüphelinin FETÖ/PDY liderinin farklı zamanlarda verdiği talimatlara uyarak Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları ve bazılarının KHK kapsamında FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğundan kapatılan derneklere üye olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan FETÖ şüphelilerinden emniyetteki işlemleri tamamlanan, aralarında Osmangazi ilçesi mütevelli heyeti sorumlusunun da olduğu 5'i kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi.