Edinilen bilgilere göre; İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda İnegöl merkez ve köylerinde kurmuş oldukları İnegöl Köylerarası Eğitim ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla FETÖ/PDY terör örgütü adına faaliyet gösteren 4 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

DERNEK ADI ALTINDA PARA TOPLAMIŞLAR

2009 yılında kurdukları İnegöl Köylerarası Eğitim ve Dayanışma Derneği adı altında köylerden yardım toplamak, eleman temin etmek, örgütün yayınlarının satışı, abonelikleri konusunda çalışmalar yapmak, temsilcilikler açarak örgüt faaliyetlerini daha geniş kitlelere yaymak isteyen dernek yöneticilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

EVLER DİDİK ARANDI

Yapılan operasyonda ekipler, evleri didik didik aradılar. Aramalar sonucunda gizli bölmelerde saklanmiş FETÖ terör örgütü kitapları, CD'leri ile örgüt faaliyetlerinde kullandığı bildirilen Laptoplar ve cep telefonları ele geçirildi.

3'Ü EVİNDE, BİRİ BOLU'DA YAKALANDI

Yapılan operasyonlarda Örgüt üyesi olan Abdullah Uslu., S.D ile S.D. evlerinde yakalanarak gözaltına alınırken, Çeltikçi'deki ikametinden Bolu'ya giden Caner Demirel ise babasının Bolu ilindeki evinde yakalandı.

BYLOCK TESPİT EDİLDİ

Öte yandan FETÖ/PDY terör örgütünün sorumlu düzeyinde olduğu iddia edilen Caner Demirel, şifreli yazışma programı olan ve FETÖ mensuplarının kullandığı BYLOCK programını kullanıcısı olduğu tespit edildi.

2 TUTUKLAMA

Gözaltındaki biri bayan 4 kişi Jandarma ekiplerince Adliyeye çıkarıldılar. Biri kadın 4 kişinin yakınları, adliyeye çıkarılan sanıklara kısa süreli sarılarak gözyaşlı döktüler. Sanıklardan, Abdullah Uslu ile Caner Demirel tutuklanırken, Karı koca olan S.D. ile S.D denetimli serbest kaldılar.