GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Alınan bilgiye göre, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak' suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında 1'i bayan 8 kişi İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Grup Amirliği, Terörle Mücadele ve Asayiş ekiplerinin ortak yaptığı operasyon sonucu gözaltına alındı.

ÖĞRETMENLER İLE İŞADAMLARI

13 gündür emniyette gözaltında tutulan ve aralarında işadamları ile öğretmenlerin bulunduğu 1'i bayan 8 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler İnegöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye çıkartıldı.

Gün boyu süren mahkeme sonunda Murat Şirin, Hamza Yalçın Kötek, Bayram Yalçın, Süleyman Tetik, Recep Yıldız ile öğretmenler Özgür Tokdemir ve Yücel Doğan ile ev hanımı Ayşe Yıldız, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TOPLAM TUTUKLU 17

Bu arada İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında daha öncede aralarında işadamlarının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette detaylı sorgulamaları yapılan şüphelilerden 9'u çıkarıldıkları mahkemece 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yeni tutuklamalarla birlikte toplam tutuklu sayısı 17'ye yükseldi.