Olağanüstü Halin (OHAL), 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Başbakanlık Tezkeresi, devam etmekte olan OHAL'in, 19 Temmuz Çarşamba (bugün) günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasını öngörüyor.

BAŞKAN DEMİREL'İN OHAL YORUMU

Olağanüstü Halin (OHAL), 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, "15 Temmuz'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu, asker kıyafeti giymiş bir gurup terörist tarafından darbe kalkışması düzenlenmişti. Bu darbe kalkışması sırasında 249 vatandaşımız şehit olurken 2 bin 193 vatandaşımız yaralanarak gazi olmuştu."

FETÖ İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

"Bu darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ve milletimizin dik duruşu ile çok kısa bir sürede önlenerek, halka kurşun sıkan, bomba atan teröristler emniyet ekipleri tarafından yakalandı."

"Türk tarihinde hiç görülmeyen böyle kanlı bir olayın yaşanmasının ardından, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla bertaraf edilmesi için anayasanın 120. Maddesi gereği 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi."

Bursa'da YRP adayı Sedat Yalçın'dan BUTTİM ziyareti Bursa'da YRP adayı Sedat Yalçın'dan BUTTİM ziyareti

VATANDAŞA OLUMSUZ ETKİSİ YOK

"Devletin içine sızmış olan bu örgüt üyelerini bertaraf etmek için çıkarılan Olağanüstü Hal geçtiğimiz akşam yeniden mecliste onaylanarak 3 ay daha uzatılmıştır.

Olağanüstü Hal'in uzatılması vatandaşlarımızı, geçtiğimiz 1 yıl içinde olduğu gibi bu seferde olumsuz etkilemeyecektir. Olağanüstü hal ancak ve ancak vatana ihanet duygusu ile yıllardır devletin içinde yuvalanmış hainleri rahatsız edecektir."

MÜCADELE İÇİN ÖZEL TEDBİRLER ŞART

"Devletimizin bu terör örgütleri ve teröristlerle mücadelede uzun bir yol izlemesi için, hızlı kararlar alabilmesi için Olağanüstü Hal gerekli görülüp uzatılmıştır. Yaklaşık 1 yıldır uygulanmakta olan Olağanüstü Hal ekonomiyi ve turizmi asla olumsuz etkilememiş ve insan hakları ihlaline yol açmamıştır."

"Hükümetimiz 15 yıldır olduğu gibi her türlü engellemelere ve çeşitli darbelere karşı millete hizmet etmeye, projelerini arttırarak uygulamaya devam etmektedir" diye konuştu.