Gıda hijyeni yönetmeliği Türk gıda kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği uyarınca, ekmek üretimi ve satışı yapanlar için 'hijyen belgesi' alma zorunluluğu getirildi. Hijyen belgesi alma zorunluluğu bulunanlar için Bakkallar Odası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde ekmek üretim ve dağıtım işletmesi çalışanlarına yönelik olarak 'temel gıda hijyeni eğitimi verilecek.

Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara İl Müdürlüğü ve Bakkallar Odası onaylı sertifika verilecek. Eylül ayı içinde düzenlenmesi planlanan eğitim programına firmalardan katılması uygun görülen ekmek satışı ile görevli personelin 3 fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Bakkallar Odasına başvurmaları gerekiyor.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

HİJYENİ EĞİTİMİ ZORUNLU

Konuyla ilgili Lokantacılar Odası Genel Sekreteri Metin Yıldırım ve Kahveciler Odası Genel sekreteri Nevin Hardallı ile birlikte ortak basın açıklaması düzenleyen İnegöl Bakkallar Odası Genel Sekreteri Serkan Kurt: ekmek ile ekmek çeşitleri üreten satan ve dağıtan kişilerin gıda hijyeni eğitimi almaları gerektiğini belirtti.

'HİJYEN BELGESİ' ALMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Türk Gıda Kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği uyarınca ekmek üretimi ve satışı yapanlar için 'hijyen belgesi' alma zorunluluğunun getirildiğini kaydeden Serkan Kurt: "Hijyen belgesi alma zorunluluğu bulunanlar bir günlük eğitim ve sınava tabi tutulacak. Fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların yanında iş yerinde ekmeğin satışa sunulduğu yerlerdeki personellerin en az 1 günlük gıda hijyeni konularında eğitim ve akabinde yapılacak sınav sonunda belgelerini alma mecburiyeti getirildi" diye konuştu.

'TEMEL GIDA HİJYENİ' EĞİTİMİ DÜZENLENECEK

Bu amaçla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde oda üyesi ekmek üretim ve dağıtım işletmesi çalışanlarına yönelik olarak 'temel gıda hijyeni' eğitimi düzenleyeceklerini belirten Kurt: "Düzenlenecek eğitim çalışmasında katılımcılara; el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı gibi konularda bilgiler verilecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara Bakanlık İl Müdürlüğü ve Odamız onaylı sertifika verilecektir. Eğitime katılması uygun görülen ekmek satışı ile görevli personelin 3 fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile odamıza başvurmaları gerekmektedir" dedi.

.