Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, 10-14 Temmuz tarihleri arasında 9 farklı ekiple gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymadığı ve eksiklikleri tespit edilen iş yerlerine gerekli uyarı ve ikazlar yapıldığını söyledi.

"HALK SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ"

Taban, "Halk Sağlığı birinci önceliğimiz. İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak."

"Gıda üretimi yapan işyerlerinin şartlara uygunluğunu denetlemek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak için titizlikle çaba gösteriyoruz."

72 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ

"Halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda, güvenilir bir şekilde ekmeklerini ve unlu mamulleri almaları için ilçemizde faaliyet gösteren 72 ekmek fırını ve unlu mamul üreten işyerlerine yönelik denetimlerimiz Zabıta Müdürlüğümüze bağlı 9 farklı ekiple 10 ile 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi" dedi.

Yapılan denetimlerde dikkat edilen hususlar hakkında da bilgi veren Taban; "Ekiplerimizin yaptığı denetimlerde öncelikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı kontrolü olmak üzere iş yeri genel temizliği, hijyen kurallarına uyup uyulmadığının yanı sıra ekmek gramajlarının kontrolünün yanı sıra ruhsata aykırı faaliyet göstererek üretim yapan işyerlerine uymaları gereken kurallarla ilgili tebligat yapılarak gerekli uyarı ve ikazlar yapılmıştır."

"Şunu da söylemek isterim ki Ramazan ayı içerisinde yaptığımız denetimlerde kurallara uymayan işletmelerin, bu son yaptığımız denetimlerde öngörülen şartları itina ile yerine getirdiklerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir" diye konuştu.

DENETİMLER ANİDEN VE ZAMANSIZ

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin aniden ve zamansız yapıldığını da vurgulayan Taban; "İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum."

İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!

"Ayrıca halk sağlığına öncelik vererek üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.