İŞ ÇOK İŞÇİ YOK

İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğünde şuanda firmaların verdiği açık iş ilanları bulunuyor. En çok eleman aranan meslek dalının başını beden işçiliği çekiyor.

İŞÇİ BULMAKTA GÜÇLÜKLÜK ÇEKİYORLAR

Çalıştıracak işçi bulmakta güçlük çeken İnegöl'deki firmalar, İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğüne verdikleri ilanlarla işçi arıyor. Her meslekten elemanın arandığı ilanlarda farklı meslek için yüzlerce eleman aranıyor.

YÜZLERCE ELEMAN ARANIYOR

İş ilanlarına bakıldığında, en fazla eleman arayan sektörler inşaat, gıda, hizmet, tekstil ve mobilya. İş-Kur, özel sektörle yürüttüğü işbaşı eğitim çalışmasıyla da istihdamı kolaylaştırıyor. İş arayan vatandaşlar ise İş-Kur'un girişine asılan panoda bulunan iş ilanlarını takip edebiliyor.

Altın Yükselmeye Devam Ediyor! 17 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Yükselmeye Devam Ediyor! 17 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Bu arada İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğü tarafından, 15 yılda 51 bin 407 işsize, çalışmadıkları dönemde geçinebilmelerini sağlamak amacıyla 92 milyon TL işsizlik ödeneği ödemesi yapıldığı açıklandı.

KİMLER, NASIL YARARLANIYOR?

Bir kişinin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanabilmesi için belli şartlar var.

Öncelikle kişinin, kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması, hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışması ve son 3 yıl içinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olması.

Ardından da hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde İŞKUR'a şahsen ya da elektronik ortamda başvurması gerekiyor.

Hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yılda, 600 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödeyenlere 180 gün, 900 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödeyenlere 240 gün, bin 80 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödeyenlere ise 300 gün süreyle işsizlik ödeneği veriliyor.