Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor! Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor!
Yeni Gazeteciler Derneğinin düzenlemiş olduğu ‘Ramazan Sohbetleri’ programı devam ediyor. Programa konuk olarak katılan MOSDER ile İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, basın mensuplarıyla İnegöl’ün lokomotif sektörü olan mobilyayı konuştu.

“SENEDE 1 KERE DE OLSA YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Fuar alanın İnegöl’de olması konusunda ısrarcı olan Başkan Güleç, İnegöl Mobilyasının bu noktaya gelmesinde İnegöl fuarının çok büyük katkısı olduğunun altını çizdi. Fuarı, İnegöl mobilyasını pazarlama şekli olarak gördüklerini aktaran Güleç, “Ben İnegöl’e şunu tavsiye ediyorum; en iyi yerde senede bir kez de yapsan bu fuarı yapmak zorundayız. Bu yeni fuar alanını yaparken şöyle de projelendirebiliriz; İnegöl mobilya kongresi, İnegöl mobilya İnovasyon merkezi gibi… Daha iyisini yapmamız lazım” dedi.

“FUAR MERKEZİNİ BİZİM YAPMAMIZ LAZIM”
‘Biz bir kent markası yakaladık’ diyerek devam eden Güleç, “Bu kent markasını yakalamak kolay değil. Bugün İnegöl Mobilyası adı altında bin 500 firma satış yapıyor. Bizim 100 liraya sattığımız mobilyanın 90 lirası İnegöl’de kalıyor. Dolayısıyla katma değer İnegöl’de kalıyor. Kesinlikle Türkiye’deki tüm faktörleri harekete geçirecek fuar merkezini bizim yapmamız lazım. Kaça mal olursa olsun bunu yapmamız lazım. Bu İnegöl mobilyasının pazarlamasıdır” diye konuştu.

“BİZ DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ”
İnegöl mobilya fuarının İnegöl’de olması gerektiğini belirten Güleç şöyle devam etti: “Biz İnegöl Mobilyası markalı fuarı her yerde yaparız. Her yere bu markayla gideriz. Ama İnegöl mobilya Fuarı İnegöl’de olmalı. İnegöl bir mobilya şehri olacaksa kurumlarının daha güçlü olması gerek. Biz daha işin başındayız. Dünyada 450 milyar dolar mobilya üretimi var, biz Türkiye’de daha 6 milyar dolar üretimden bahsediyoruz. Dünyada uluslar arası mobilya ticareti 150 milyar dolarlardan bahsediliyor, biz 2 milyar dolarlardan bahsediyoruz. Onun için biz daha işin başındayız. Ama Türkiye’de bir mobilya ülkesi olma potansiyeli var.”