MOSDER, geçtiğimiz aylarda 7-12 Kassım tarihleri arasında İstanbul Mobilya Fuarını düzenlemek için TOBB'a başvurmuştu. Başvurusu ret edilen MOSDER, fuarın ismini ve konusunu değiştirerek, yaptığı ikinci başvuruda İstanbul'da fuar düzenleme yetkisini aldı.

İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi

Bu gelişmenin ardından MODEF Fuarcılık yönetimi, MODEF Expo fuar tarihini erkene çekme kararı aldı. İnegöl'deki fuar 17-22 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, MOSDER'in tarih olarak 7-12 Kasım'ı seçmesinin art niyetli bulduklarını söyledi.

Bu yıl 40'ncısı düzenlenecek MODEF Expo fuarının çalışmalarına aylar öncesinde başladıklarını aktaran Uğurdağ, "MOSDER ve CNR şirketinin bizim 7-12 Kasım tarihinde yaptığımız MODEF Expo fuarıyla ilgili İstanbul'da 7-12 Kasım'da fuar düzenleme girişimleri aylar öncesinden mevcuttu. Bundan İnegöl kamuoyu da haberdardı."

"Ancak dün TOBB'un aldığı karar itibariyle MOSDER ve CNR 7-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da fuar düzenleme yetkisini aldılar. Bu fuar girişimi özellikle MOSDER ve CNR'ın bundan 2-3 ay önce İstanbul Ticaret Odası ve TOBB tarafından reddedilen bir karardı, bu ret yazısı ve kararı bize de ulaşmıştı, biz de kamuoyu ile paylaşmıştık."

"Ancak CNR ve MOSDER'in fuarın ismini ve konusunu değiştirerek ikinci girişimi oldu, tekrardan müracaat yaptılar ve bu noktadan sonra artık TOBB da buraya yetki vermek durumunda kaldı. Biz bu işin kanuni sürecini veya herhangi bir yetki meselesini çok ciddi şekilde üzerine giderek engellemeye çalıştık."

"Bu kanun meselesi değil bir ahlak meselesiydi, prensip meselesiydi. Kanunlar, yetkiler buna müsaade ediyor olabilir ancak CNR ve MOSDER'in bizim 40'ıncısını düzenleyeceğimiz fuarın tarihinde İstanbul'da fuar yapmak istemeleri baştan beri bir ahlaksızlıktı, art niyet göstergesiydi" diye konuştu.

İnegöl'deki fuar tarihinin erkene çekildiğini aktaran Uğurdağ, "7MODEF Expo fuarı bu sene İnegöl'de 17-22 Ekim tarihinde düzenlenecek. Bu fuarı Allah'ın izni ile diğer fuarlarda olduğu gibi en üst başarıyla gerçekleştirme düşüncesindeyiz. Birçok müşterimizi uçak bileti ve konaklamayı karşılayarak İnegöl'e getirmeyi düşünüyoruz. MOSDER ve CNR bizim organizasyonlarımızdan faydalanmak istiyor olabilirler ama biz buna müsaade etmeyeceğiz"

"Kurumlar sektörü temsil etmek adına ortak hareket etmelidirler. Biz İnegöl olarak yıllardır bu organizasyonun içerisindeyiz, hep aynı tarihte düzenliyoruz. Eğer böyle bir niyetleri olmadan önce bize danışsalardı faydasını zararını konuşurduk. Ortak toplantı yapma iyi niyetini göstermiş olsalardı onlara bu kadar art niyetli demezdik, ahlaksız bir karar demezdik farklı bir şekilde oturur hep beraber bu süreci idare ederdik."

"Ancak MOSDER ve CNR şirketi bu yöntemi hiçbir zaman seçmediler. Biz de her ortamda, her kurumda gerekli tepki ve tavrımızı ortaya koyduk. Yine aynı şekilde tavrımızı ortaya koyuyoruz. Yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz. Yıllardır ortaya koyduğumuz emeği, çalışmayı kimsenin göz ardı etmemesi gerekiyor. Kimsenin bunun üzerinden nemalanmasını istemiyoruz. Onlar da ciddi kurumlar. Kesinlikle bu işlerin içerisine girmesinler. Sonuç itibariyle Mevla'm neyler, neylerse güzel eyler. Onlar bir karar almışlar, onaylatmışlar. Biz de burada bir karar merciiyiz, bağımsız hareket eden bir kurumuz. Diyoruz ki; siz 7-12 Kasım tarihinde yapın, biz de 17-22 Ekim tarihinde yapma kararı aldık. İnşallah bundan sonra da gerekli mesaj ve maillerle katılımcılarımıza duyurumuzu yapacağız" diye konuştu.

Tarihi 17-22 Ekim'e çekmelerinin zarar vermeyeceğini bildiren Uğurdağ, "Hatta sezon itibariyle 15 gün öne almamız daha mantıklı gibi duruyor. Eylül itibariyle 2. sezon başlıyor, geç kalmamış olacak. Ocak'taki mobilya fuarıyla arasını açmış olacağız. Daha önceki çalışmalarımızla ilgili bir sıkıntımız yok, mailleşmelerimizi sürekli yapıyoruz, müşteri ve ziyaretçilerimizle devamlı görüşüyoruz."

"Fuar tarihimizi 17-22 Ekim'e aldığımızı ziyaretçilerimize bildireceğiz. Organizasyonda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. İnegöl mobilyasını bitirmeye kimsenin gücü yetmez, teveccüh de edemezler. Bu hareket sadece İnegöl ile ilgili bir hareket değil. Ocak'ta İstanbul'da bizim ve birçok İnegöllü firmanın katılmış olduğu bir mobilya fuarı var. MOSDER, Ocak fuarından 15 gün önce TÜYAP'ta fuar düzenliyordu ve başarısız oluyordu."

"Bu başarısızlıklarını göz ardı edemediler, fuarı biraz daha öne çekmek düşüncesindeydiler. 7-12 Kasım tarihinin tespiti bizim açımızdan art niyetli bir tespittir. Yılda 365 gün 52 hafta var, hiçbir hafta bulamıyorsunuz bu haftayı buluyorsunuz. Bu art niyettir. Onlar da diyor ki; birbirimize faydalı oluruz. Bahanelere sığınıyorlar. Hiçbir şekilde bu düşüncede değiliz. Biz yaptığımız organizasyonlardan eminiz."

"İnegöl'ün mobilya sektöründe yaptığı organizasyonları, faaliyetleri, çalışmaları Türkiye'de hiçbir dernek yapmıyor. Yurtdışı alım heyetleri, yurtiçi alım heyetleri, mobilya sektörünün tanıtılması... Biz Güney Afrika'ya gidip 35 kişilik bir firma heyetiyle B2B görüşmeleri yapıyoruz. Bunların hem firmalarımıza faydası oluyor hem de oradaki firmaları fuarımıza davet ediyoruz."

"Bu tip çalışmaları Türkiye'de bizden başka kimse yapmıyor. Biz bu güce sahipken aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. İnegöl mobilyasını bitirme haddine, hakkına ve gücüne sahip değiller. Böyle bir şey olamaz. Bunlar ancak yönetimsel kişilerin yönetimde değişmesiyle kişisel problemlerden kaynaklanan problemlerdir. Bu meseleleri hiçbir zaman kişiselleştirmedik ancak herkes aklını başına alsın."

"İnegöl, Türkiye'nin bir gerçeğidir, Türkiye mobilya üretim ve ihracatının gerçeğidir. Kimse İnegöl'ü es geçemez, İnegöl'ün üzerinden de haksız şekilde nemalanamazlar. Buna müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Uğurdağ son olarak, görsel ve yazılı anlamda çalışma aşamasında olduklarını, değişiklikten ötürü herhangi bir maddi kaybın söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.