Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı

40 GAZİ KATILDI
19-25 Eylül tarihleri arasında kutlanan Gaziler Haftası etkinliklerinin ilk gününde şehir dışından olduğu için törenlere katılamayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'deki gazilerle önceki akşam Royal Otelde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yaklaşık 40 gazinin katıldığı yemekte Başkan Aktaş terör olaylarına da değinirken, Türk milletinin asker ruhlu olduğuna da vurgu yaptı.
GAZİLERE HEDİYE
Yemek sonrası davete katılan gazilere yönelik bir konuşma yapan Başkan Aktaş, geçtiğimiz hafta Gaziler Haftasının kutlandığını hatırlattı. Aktaş,
"Önce Heykel önünde çelenk sunumu, ardından dernek ziyareti ve beraberinde iki gazi ailemizin ziyareti ile gün noktalanmıştı. Ben o gün İnegöl dışında olduğum için Başkanvekilimiz Turgay Bey programa katılmıştı.
Biz de istedik ki bu akşam bir araya gelelim. Size hediyeler hazırlamıştık hem o hediyeleri takdim edelim hem de beraberinde bir hasbihal edelim istedik. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
HUZUR VE İSTİKRARI BOZMAYA YÖNELİK HAMLELER VAR
Bugün yaşananların her şeyi açık bir şekilde ortaya serdiğini belirterek terör olaylarını ve ülkemiz üzerinde oynana oyunlara dikkat çeken Alinur Aktaş,
"Kore Gazisi bir amcamızı görüyorum 1932 doğumlu kendisi. Yine Kıbrıs gazilerimiz ve son dönemde terörle mücadelede gazi olmuş ağabeylerimiz kardeşlerimiz var. Aslında çok şey anlatmaya gerek yok.
Yaşadığımız günler, geçirdiğimiz süreçler neyin ne olduğunu çok net bir şekilde gösteriyor. Güzel ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Ülkemizle ilgili huzuru ve istikrarı bozmaya yönelik hamleler var. Öyle günler geçiriyoruz ki şehit haberi almadığımız gün yok. Bu bazen doğuyla, Kürt halkıyla özdeşleştirilmeye çalışılıyor ama özellikle ifade etmek istiyorum, terör ve PKK meselesini Kürtlükle özdeşleştirmek ciddi bir hatadır.
Bir kısım Kürt halkını suiistimal etme söz konusu olabilir ama terörün milliyeti yok. Terörün Kürtlükle, Türklükle, Gürcülükle, Arnavutlukla, Boşnaklıkla bir işi yok. Özellikle PKK terörü tamamen Türkiye'yi bölmeye yönelik hamleler içerisinde. Bu bazen batıda kendini gösteriyor, bir havaalanının bombalanması, işyerinin bombalanması, sivil vatandaşların belediye otobüs durağında beklerken bombalanması...
Bu bazen Doğuda özellikle asker ve polise yönelik hamlelerle ülkenin istikrarını, gidişatını, moral ve motivasyonunu bozmak adına yapılan hamleler olduğunu hep birlikte görüyoruz" diye konuştu.
TÜRK MİLLETİ ASKER RUHLU
Başkan Aktaş, ülkemize yapılan bu saldırılar karşısında aziz Türk milletinin çok ferasetli ve çok dirayetli bir duruş sergilediğinin de altını çizerek şöyle konuştu: "Şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor.
Özellikle bu son PKK terörüyle ilgili gazi olmuş kardeşlerimizde ziyaret ettiğimiz arkadaşlarımız oldu. İnanın ben o ziyaretler esnasında insanlardaki o basireti görünce duygulandım. Aynı şey kısa bir süre önce rahmeti rahmana kavuşan şehidimiz olan, binlerce İnegöllünün son yolculuğuna uğurladığı şehidimiz Yavuz Mete'nin ailesinin sergilediği, bir tane değil binlerce Yavuz feda olsun duruşu önemli bir duruş.
Yine birkaç gün önce hastanede Kore Gazisi Durmuş ağabeyimizi ziyaret ettik. Özellikle komutanlarımızı görünce kendisinin daha bir diri durup duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığını gördük.
Bu haleti ruhiye asker ruhlu Türk milletine mahsus bir şey. Çünkü bize askerliği Peygamber ocağı diye öğrettiler. Oranın kutsal bir mekan olduğunu, orada tutulan nöbetin bir ibadet hükmünde olduğunu ve beraberinde orada kalınıp geri gelinmezse de bu makamın en büyük makam olan şehit olduğunu bize annelerimiz babalarımız ifade etti."
ŞEHİTLİK VE GAZİLİK ERİŞİLMESİ GÜÇ BİR MERTEBE
Gazi ve şehitleriyle bu kadar övünüp sahiplenen bir başka ülke ve millet olmadığını da kaydeden Alinur Aktaş,
"Belki bizi biz yapan ana konu da bizim dönem dönem yaşadığımız gerek Çanakkale Savaşı, gerek Kurtuluş Savaşı, gerek terör olaylarında, gerek Kıbrıs'ta, gerekse Kore'de ve gerekse de vatanın her noktasında görevi asker olsun, polis olsun, korucu olsun... Unvanı her ne olursa olsun vatan savunmasıyla alakalı kiminin canını, kiminin elini, kolunu, vücudunun bir uzvunu o meydanlarda bırakmış kardeşlerimiz sayesinde ülke bu hale gelmiştir.
Bu bizim için çok önemli bir özellik. Ben zannetmiyorum ki bir başka ülkede gazileri ve şehitleriyle bu kadar övünen, bu işi bu kadar sahiplenen bir toplum olsun. Çünkü bizim davamız hak davası. Allah'a şükürler olsun hepimiz Müslüman insanlarız. Ecdadımız girdiği bütün mücadelelerde tamamen namusunu, şerefini, bağımsızlığını ve her şeyden önce ay yıldızlı bayrağını muhafaza ve müdafaa etmek adına o mücadelelere girdi. Ve dolayısıyla bu uğurda verilen canlar da bizim askerimizi şehit yaptı.
Eğer herhangi bir vücut uzvu yaralandıysa yahut o anı yaşadıysa onun adı da gazi oldu. Çok güzel ve özel bir mertebe. Allah bunu herkese nasip etsin. Gerçekten şehitlik ve gazilik erişilmesi güç bir mertebe. Birileri bunun kıymetini bilmeyebilir, birileri bunu tam olarak anlayamayabilir, birileri bu işi sıradan bir durum olarak algılayabilir. Sizler o anı saniye saniye asker olarak, polis olarak yaşamış insanlarsınız.
Allah hepinizden razı olsun. Dernekleşerek bu işe sahip çıkmanızla birlikte biz de elimizden geldiğince size destek vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
GAZİLER MEZARLIĞI YAPILACAK
Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Şube Başkanı Selami Seymen de yemek sonrası kısa bir konuşma yaparak hem Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti, hem de gaziler için daha önce görüşmesi yapılan gaziler mezarlığıyla ilgili bilgi verdi. Seymen,
"Bir gazinin canını hiçbir mermi acıtmaz. Ama unutulmak acısı gaziye en büyük yaradır. Sağ olsun saygıdeğer Başkanımız gaziler gününde beni iki kez arayarak katılmayacağını belirtip tebriklerini iletti. Ben kendisine bu nazik davetinden dolayı da teşekkür ediyorum. Allah razı olsun o bizi hiçbir zaman unutmadı. Başkanımız hepimizin arzu ettiği Gaziler Mezarlığı ile ilgili de Başkan yardımcısına talimat verdi. Bunu daha önce açıklamamıştık.
İnşallah kısa zamanda gaziler mezarlığı olacak ve hepimiz aynı yerde defnedileceğiz" dedi.
KOL SAATİ HEDİYE ETTİ
Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Şube Başkanı Selami Seymen, gaziler adına teşekkürlerini sunarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a çiçek takdim etti. Başkan Aktaş ise gaziler için daha önceden hazırlanan kol saatlerini tek tek yemeğe katılan tüm gazilere takdim etti.