CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü
2012 yılı Ağustos ayında Hakkâri Geçimli Karakoluna terör saldırısı sonucu 6 asker ve 2 korucu şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştı. Saldırıdan yaralı kurtulan 14 askerden biri olan İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, yaralı halde otobüsle İnegöl’e gönderilince Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Daha sonra kendi isteği ile otobüsle geldiğini açıklayan Yakut, askerliğini bitirmesine rağmen, kendisine halen gazi unvanının verilmediğini söyledi.
“BU HALİMLE KİMSE İŞ DE VERMİYOR”
Saldırıda yaralanan ve muayeneleri halen devam eden 24 yaşındaki Erhan Yakut, sosyal güvencesi olmadığı için askeri hastanelerde heyete giremediğini dile getirerek, ‘2012 Ağustos ayında görev yaptığım Hakkâri’de karakol baskını sonucu yaralandım. Memleketime geldiğimde Vali ve Kaymakamız sana birçok söz verdi. Bu zamana kadar verilen sözler tutulmadı ve hiçbir güvence verilmedi. Hastalandığımda hastaneye gittiğimde kimse yüzüme bakmıyor. Bu halimle kimse işte vermiyor.”

“YÜRÜYORUM HALSİZ DÜŞÜYORUM”
Bursa Asker Hastanesinde ortopedi doktorunun vücudunda yüz civarında cisim gördüğünü anlatan Erhan Yakut, “Bu cisimler bana çok sıkıntı yaşatıyor. Yürüyorum halsiz düşüyorum. Geçtiğimiz gün pikniğe gittik, göle girdim, şarapnel parçası olan her yerim morardı. Bu sıcakta bacaklarım titredi. Soğuk olduğu zaman vücudumda uyuşmalar oluyor. Bu sıkıntıları doktora gidip anlatıyorum, anlattığım doktor kafasını kaldırıp yüzüme bile bakmıyor. Ben tek isteğim sağlığım. Hastaneye gittiğimde yaşlılar ve gaziler nasıl öncelikliyse, ben de o şekilde tedavi olmak istiyorum.”

“SAĞ BOŞLUĞUMDA DEMİR VAR”
“Sıralarda en sona atmalarını, 5-6 saat sıra beklemek istemiyorum. Sağlığımı geri istiyorum. Benim tek isteğim sigorta. Benim sigortamı yapsınlar. Ben rahatsızlanınca hastaneye gidebileyim. Benim sağ boşluğumda demir var. Sürekli elime geliyor, onu bile almıyorlar. Benim param da yok. Ameliyat yapsalar param da yok” dedi.

“SAĞLIĞIMI GERİ İSTİYORUM”
‘Askere gitmeden önce böyle değildim diyen Yakut, “Askerden bu şekilde döndüm hayatım karıştı. Beden ve ruh olarak sıfır durumdayım. Ben askere gittiysem, çatıştıysam, kaçmadıysam hakkımı istiyorum” dedi.
“SADECE SAĞLIK GÜVENCESİ OLSUN”
Başbakan ve Cumhurbaşkanından yardım isteyen baba Cengiz Yakut, “Ben evladımı böyle askere yollamadım. Ben bu memleketin vatandaşıyım. Bu memleketin toprağında dünyaya geldim. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza sesleniyorum. ‘Bu çocuğa sahip çıkın’ Çocuğuma gazilik statüsü verilsin. Gazilik vermiyorsanız da en alt sınıftan sağlık güvencesi olsun” dedi.