Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
SALDIRILAR KINANDI
İftarın ardından heykelde bir araya gelen kalabalık ilk önce basın açıklaması yaparak, saldırıları kınadı. İNİYAD Yönetim Kurulu üyesi Sinan Döngel, “İsrail işgal rejiminin 7 Temmuz 2014 tarihinde başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, Gazzede zaten kötü olan insani durum dayanılamaz boyutlara ulaştı” dedi.

SİVİLLER ÖLÜYOR
Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80lik bölümünü sivillerin oluşturduğunu belirten Sinan Döngel, “İsrail vurulan yada zarar gören evlerin Hamas tarafından roket fırlatılan yerler olduğunu ileri sürse de, bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları, vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor.”

MİLLETVEKİLİNE TEPKİ
“Amaç yıllardır direnen bir halkın iradesini teslim almak. İsrailli milletvekili Ayelet Şakedin ‘Filistinli anneler de oğulları gibi ölmeliler’ sözleriyle zirvesini bulan bu stratejiye rağmen ne işbirlikçi BM, AB ne de insan halkları örgütünden bir tepki görmemiştir. İnegölden sesleniyoruz. Ümmetin selameti için can vermeye, cihat etmeye de hazırız, can almaya da hazırız. Bir gün ansızın Telavive harekât başlatıp şahadet şerbeti de içebiliriz, İslam bayrağının göndere çekilmesine de vesile olabiliriz” diye konuştu.

“TERÖRİST SİYONİST İSRAİL İÇİN CEHENNEM”
Sinan Döngel açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Gazzeye dua nöbetinde her akşam iftardan sonra sahura kadar, burada heykel önünde toplanıp ümmetin yanında olduğumuzu, acılarını yüreğimizin en derinliklerinde hissettiğimizi haykıracağız. Zulme karşı olduğunu düşünen herkesi burada olmaya, ellerini Sema’ya açarak dua etmeye davet ediyoruz. Yaşasın zalim terörist siyonist İsrail için cehennem...”

SAHURA KADAR NÖBET
Açıklamanın ardından hep birlikte saf tutularak, yatsı namazı daha sonra teravih namazı kılımdı. Bayanların da katıldığı etkinlikte, Gazze’deki acıların son bulması için dua yapıldı. Sahura kadar süren etkinliğin devam edeceği de açıklandı.