Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle Bursa İl Müftülüğü ve Erguvan Gençlik Derneği arasında Bursa İlinde ve İlçelerinde bulunan Kur'an Kursları ve Cami Müştemilatlarında açılacak olan kurslarla ilgili işbirliği protokolü yapıldı. Protokol kapsamında İnegöl Turgutalp Camii zemin katında Antrenör Mustafa Ergen Yönetiminde Taekwondo çalışmalarına başlandı.

Eski Süper Lig takımlarından Denizlispor 3. Lig’e düştü Eski Süper Lig takımlarından Denizlispor 3. Lig’e düştü

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK KALIYORLAR

Turgutalp Camii imamı İdris Demir, gençlerin spor ile kötü alışkanlıklardan uzaklaştıklarını, cami bünyesinde spor yapma imkanının sağlanmasının önemli olduğunu belirterek, gençleri kötü alışkanlıklardan koruyabilmek için buna benzer çalışmaların gerekliliğini dile getirdi.

CAMİ MERKEZLİ SPOR YAPIYORLAR

İnegöl Merkez Vaizi ve Erguvan Gençlik Koordinatörü Dr. Ömer Faruk ATAN: "Gençlerimizin camiye gelebilmesi için camilerimizin bünyesinde spor yapacakları, kültürel faaliyette bulunacakları, eğitim faaliyetleri gerçekleştirecekleri alanlar olması gerekiyordu. Bu konuda camilerde gençlerimizin gelip spor yaptığı, daha sonra çaylarını içtiği, bir araya geldiği mekanlar oluşturmak istiyoruz. Ayrıca Camilerin maneviyatından istifade etmişte olacaklar. İnegöl de ilk sportif faaliyetimize Taekwondo ile başladık. Yine camilerin dernek için ayrılan bölümlerinde masa tenisi, satranç ve diğer sportif faaliyetlerimiz olacak. Gençlerimizi bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI BİR GENÇLİK

Taekwondo Antrenörü Mustafa Ergen, Erguvan Gençlik Derneğine spora verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ergen yaptığı açıklamada "Gençleri sportif faaliyetler ile kötü alışkanlıklardan daha kolay uzaklaşıyorlar. Amacımız Milli manevi değerlere bağlı, ahlaklı ve başarılı sporcular yetiştirmektir. Salonumuzdan başarılı sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Antrenör Mustafa Ergen; "Balkan Taekwondo birliği tarafından düzenlenen ve 13 ülkenin katılacağı 11-12 Kasım 2017 tarihinde Edirne'de düzenlenecek olan Balkan şampiyonasına sporcularımızdan Melek Arslan İnegöl'ümüzü, derneğimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Kendisine şampiyonada başarılar dilerim" dedi.