KAHVERENGİYİ TERCİH EDİN

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, yaptığı açıklamada;

"Bildiğiniz gibi Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda kullanılacak oy pusulaları belli oldu. Kahverengi kazanırsa yolumuza sütlü kahve olarak devam edeceğiz. Beyaz kazanırsa süt ve kahve olarak ayrılacağız. Bunun bilinmesi gerekir.

AKP seçmenine ve tüm partililere yönelik seçmenlerden istediğimiz, partilerinizin icraatlarından bahsederken AKP seçmeninden 15 yıllık icraatlarından memnun olursunuz.

Bir partinin politikalarını benimserseniz bir sonraki seçimde oy verebilirsiniz. Bu en doğal demokratik hakkınızdır"

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN

"Necmi Demir olarak ben size referandumda vereceğiniz oyun partiniz ile ilgisi olmadığını hatırlatmak isterim. Önümüze konulan sandıkta Türkiye'nin geleceği ve çocuklarımızın geleceğini oylayacağız.

Biz bu durumda kendi partimizden de gelse yine bu yasaları onaylamayacağımızı bildirmek isterim. Bizler birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşayacağımız bir Türkiye için kahverengi diyoruz. Tercihi beyaz olanlara da saygımız sonsuzdur.

Başta söylediğim gibi referandumda kahverengi kazanırsa yolumuza sütlü kahve olarak devam edeceğiz. Şayet beyaz tercihi kazanırsa zor bir sürece gireceğimizi düşünüyorum. Temennim birlik ve beraberliğimizin bozulmamasıdır" ifadelerini kullandı.

PARTİ DEVLETİNE HAYIR

Necmi Demir, referandumda neden hayır dediklerini de şöyle sıraladı:

"Tek adam rejimi kurulacak, tek adam hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak. Rejim değişecek Cumhuriyet fiilen ortadan kalkacak. Parti devletine hayır... Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak.

Devlet parti devleti olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yeri olmayacak. Başkan kanun yerine geçen kararname çıkarabilecek, meclisi fesih edebilecek. Meclisin ve Milletvekillerinin etkisi ve yetkisi olmayacak.

Sevda Özcan’dan Alper Taban’a Sert Eleştiri Sevda Özcan’dan Alper Taban’a Sert Eleştiri

Her şeye bürokrasi hakim olacak. Seçtiğin milletvekilinden hizmet isteyemeyeceksin. Başkan, başkan yardımcıları ve bakanlar suç işlemeleri halinde 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılmayacak"

BİR KERE DAHA DÜŞÜNÜN

"Hakimler ve Savcılar başkan ve partisince seçileceklerinden Başkanın sözünden çıkamayacak. Başkan hak - hukuk tanımaz, zorba birey ise seni koruyacak hiç kimse olmayacak.

Can ve mal güvenliğin kalmayacak. Ekonomi, piyasa, ücretler, maaşlar tek adamın keyfine kurban edilecek. Kriz, iflaslar işsizlik ve yolsuzlukla birlikte çöküşe gelecek. Tek adamın aklı her şeyin üstünde olacak, Devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak. Çatışma, kutuplaşma ve terör içinde en uygun zemin oluşacak çatışma ve terör artacak.

Camiye, kışlaya, adliyeye, okula siyaset girecek. Bunların hepsi başkanın partisine göre düzenlenecek. Başkan devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek.

Başkan, padişahlar da dahi olmayan Atatürk'e bile verilmeyen yetkilere sahip olacak. Bu tercih milletindir. Pusulada kullanılacak oyumuzu düşünerek kullanalım. Bir kere daha düşünmek üzere 'hayır'lı olsun diyorum"