İLK TÖREN ANITTA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı.

Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, anıta çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu sonrası okunan İstiklal Marşı ile anıtta düzenlenen tören sona erdi.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

Anıttaki tören öncesi ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği ile Vatan Partisi de anıta çelenk koydu.

SPOR LİSESİ EV SAHİPLİĞİNDE

Anıtta gerçekleştirilen törenin ardından Spor Lisesinin düzenlediği kutlama programına geçildi. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün spor salonunda gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

98. YILI

Protokol üyelerinin de katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna çıkışı ve kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 98. yılı olduğunu söyledi.

ACI DOLU YÜZLERCE GÜN VE GECENİN HİKAYESİ

Kurtuluş Savaşının; ülke bütünlüğünü korumak, ulusal egemenliğe dayalı, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak için tüm ulusça girişilen çok cepheli bir savaş olduğunu aktaran Yücel,

"Osmanlı Devletini yok eden, Türklere yaşam hakkı tanımayan 30 Ekim 1918 tarihli Mondros Ateşkes Antlaşmasına Türk milletinin bir ölüm-kalım mücadelesi olarak verdiği tepkidir Kurtuluş savaşı..."

"Bandırma vapuruyla Mustafa Kemal Paşa, güvendiği arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun'a ayak basarak kurtuluş mücadelesinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diriliş hareketinin ilk adımını atıyordu.

Olağanüstü şartlar içerisinde yaklaşık dört yıl süren ve olağanüstü kahramanlıkların yaşandığı tarihi süreç sonunda Türk ulusu adına, Dünya Savaşı'nın bitişi bir çırpıda anlatılan bu amansız mücadele, kan, dehşet, ıstırap ve acı dolu yüzlerce gün ve gecenin hikayesidir..."

15 TEMMUZ EN HAİNİYDİ

"Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu vatan azizdir, bu millet kahramandır, bu nesil oyulmuş bir nesildir. Buna mukabil bu aziz millet, bu köklü devlet tarih boyunca yüzlerce, binlerce kez ihanete, açık gizli saldırılara maruz kalmıştır.

Ezeli düşmanlarımız, bitmeyen hain emelleriyle, menfur saldırılarıyla ahlaksız işbirlikleri ve tuzaklarıyla, envai çeşit yöntemleriyle düşmanlıklarına bu gün de devam etmektedirler ve biz en hain ve en menfur olanını 15 Temmuz'da bir kez daha gördük" diye konuştu.

GENÇLERE SESLENDİ

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Yücel,

"Sevgili gençler, bu günü sizlere bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, çok çalışmanızı, çok inanmanızı, birbirinize ve kendinize güvenmenizi bekliyor sizden.

Bu gün, Türk'ün, kazandığı zaferlerle dünyayı hayrete düşürdüğü o mucizenin ilk adımının yıldönümü... Yüce Türk milletine kutlu olsun" dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiir okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Gençlik Haftası kapsamında düzenlediği '19 Mayıs ve Gençlik' konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları ile gençlik koşusunda dereceye öğrencilere ödül ve kupaları verildi.

Ödül töreninin ardından programda, Spor Lisesi öğrencileri folklor ve jimnastik gösterilerini sergiledi. Öğrenciler başarılı performanslarıyla göz doldurdu.