15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ YARIŞMASI
İnegöl Gençlik Merkezi'nden yapılan açıklamada; "Yerleşimi İnegöl merkezinden uzak olmasına rağmen İnegöl'ün tamamına hitap etmeyi başaran İnegöl Gençlik Merkezi'nde çok güzel çalışmalar ve bunun sonucunda da güzel başarılar elde ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İnegöl Gençlik Merkezi, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarına katılım sağlamış ve birçok alanda başarı elde etmiştir. Bu yarışmalar kapsamında; Tiyatro yarışması, Şiir Okuma yarışması, Ses yarışması ile Gençlerden Ecdada Mektup '15 Temmuz Şehitlerine' yarışması düzenlenmiş ve Bursa il finalinde 1.lik elde eden gençler Bölge finallerine katılmaya hak kazanmışlarıdır. İnegöl'de de bu yarışmalara yoğun ilgi gösterilmiş ve üye gençlerimiz yoğun katılım sağlamışlardır"
EN İYİ ERKEK VE KADIN OYUNCU
"Bu kapsamda yapılan yarışmalarda; şiir okuma yarışmasına İnegöl Gençlik Merkezi üyesi 5 genç katılmış ve 14-17 yaş kategorisinde Ahmet Babacan Bursa 3.sü olmuştur. Bursa il seçmesinin İnegöl'de yapıldığı ve İnegöl Belediyesinin destek olduğu Tiyatro yarışmasında ise İnegöl Gençlik Merkezi üyelerinden oluşan 4 grup katılmış ve gruplarımız Bursa 2.si, 3.sü ve 4.sü olmuşlardır. Tiyatro Sır hocalarından Bahattin Çetin ve Ayhan Şahin Hocalarımızın çalıştırmış olduğu tiyatro grupları oyuncuları, jürinin takdirini kazanmıştır. Bursa'nın en iyi Erkek oyuncusu olarak Salih Karameşe, En İyi Kadın Oyuncusu olarak da Gamze Can seçilmiş, seçici jüri; İnegöl'ün de artık tiyatroda söz sahibi olduğu bir ilçe haline gelmesini görmekten gurur duyduklarını ifade etmiştir"


İRFAN YOLUNDA ÜÇ ŞEHİR: MEKKE, MEDİNE VE KUDÜS
"Ecdada Mektup yarışmasında İnegöl Gençlik Merkezi üyelerinden 300'e yakın genç başvuru yapmış ve 13-17 yaş kategorisinde Feyza Mut Bursa 1.si olmuştur. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri kapsamında gerçekleştirdiği, her ilden bir gencin seçildiği 'İrfan Yolunda Üç Şehir: Mekke, Medine ve Kudüs' projesine yine İnegöl Gençlik Merkezi üyesi Necmiye Hilal Ekmekçi seçilerek katılmaya hak kazanmıştır. 12 gün boyunca Mekke, Medine ve Kudüs'ü dolaşan Necmiye Hilal Ekmekçi, İnegöl'ü temsil etmekten gurur duyduğunu ifade etmiştir. Bu projelerden olan 'İlimle Yükselen Medeniyet: Endülüs' projesine de yine İnegöl Gençlik Merkezi üyesi olan Muhammed İrşad Dursun seçilerek katılmaya hak kazanmıştır. Bu proje 27 Mart-03 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir"
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
"İnegöl Gençlik Merkezi Müdür Vekili Recep Erdoğan, İnegöl Gençlik Merkezi olarak yarışmalara başvuru yaparak katılım sağlayan tüm gençlerimize, onları yönlendiren ve teşvik eden ailelerine, öğretmenlerine ve idarecilerine, İnegöl'de, İnegöl Gençleri adına çaba sarf eden, iş birliği yapan başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir'e, bu projelere vermiş oldukları desteklerden dolayı ayrıca teşekkürü bir borç bildiğini ifade etmiştir"

Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi