41 STANT AÇILDI

Kadın girişimciliğini özendirmek amacıyla düzenlenen 2. Kadın Girişimciler Şenliği'nde, giyimden turizme, mobilyadan eğitime kadar 20 farklı sektörde faaliyet gösteren işletmelerin hizmet ve ürünleri sergilendi.

Sahura kadar devam eden şenliğin açılışında konuşan İTSO Meclis üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müfide Karaduman, Kurul olarak amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, kadın girişimci sayısının arttırılması olduğunu söyledi.

"ONLAR YAPMIŞ SENDE YAPABİLİRSİN"

Bu yıl ikincisini düzenlenen şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini aktaran Karaduman, "Şenlik vasıtasıyla aramıza katılan kadın girişimcilerimiz kendilerini tanıtma olanağı sağlıyor. Ayrıca başarılı olmuş, iş kurmuş kadınlarımızı tanıtarak girişimci adayı kadınlarımızı girişimci olmaları için cesaretlendiriyoruz. Onlar yapmış sende yapabilirsin mesajını veriyoruz."

DERS OLARAK OKUTULMALI

"Her yeni bir girişimci başka bir girişimci için ilham kaynağı oluyor. Geçen yıl şenlikte ürün tanıtımı yapan üç kadınımız iş yeri açarak, kadın çalışanlara istihdam sağladı. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması kadın girişimci sayısının ve kadın istihdamının arttırılmasından geçmektedir. Bu sebeple girişimcilik ortaokul ve liselerde ders olarak okutulmalıdır. Kadınlar olarak iyi bir dünya, kalkınmış bir Türkiye için çalışıyor ve değer yaratıyoruz." dedi.

TİCARETTE VE SANAYİDE YALNIZ BIRAKMAYIN

Kadın Girişimciler Şenliğinin hava muhalefeti nedeniyle ertelendiğini anımsatan İTSO Başkanı Metin Anıl, "Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen şenliğimizi bugün yapıyoruz. Biz kadınlarımızı ve kadın girişimcilerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü kadının olduğu yerde disiplin ve ciddiyet var. Bizi ticarette ve sanayide yalnız bırakmayın." diye konuştu.

İNEGÖL FIRSATLAR ŞEHRİ

Son yıllarda kadının iş hayatı içerisindeki emeği ve katkısının yadsınamaz olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Günü birlik düzenlenen şenliğin önümüzdeki yıl birkaç günü kapsayacak şekilde planlanabilir diye düşünüyorum. İnegöl fırsatlar şehri, Türkiye fırsatlar ülkesi. Eğer bir şeyler başarmak isterseniz türlü türlü imkanlar var" dedi.

GELİR ENGELLİLERİN

Kaymakam Ali Akça ise "Kadın Girişimciler Şenliğinin geleneksel hale getirilmesini arzu ediyorum. Bu şenlikte elde edilen gelir engelli ve özel çocuklarımıza verilecek. Bu düşünceli davranıştan dolayı kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle şenliğin açılışı yapıldı. Açılış sonrası protokol ile davetliler, stantları gezdi. Açılışta engelli öğrencilerin Kafkas gösterisi büyük beğeni topladı.

26 Nisan Güncel Altın Fiyatları 26 Nisan Güncel Altın Fiyatları