Şehrin her alanına yerel yönetimin gücüyle dokunuşlar yapmaya devam eden İnegöl Belediyesi, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik farkındalık ortaya koyan çalışmalara da bir bir imza atıyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi, gökyüzünü en ince ayrıntısına kadar gösteren Planetaryum gösterisini ilkokullarda eğitim alan çocukların ayaklarına kadar götürüyor.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE UZAYIN DERİNLİKLERİNE YOLCULUK YAPTI

15 Kasım tarihine kadar devam edecek Planetaryum gösterilerinin son durağı İshakpaşa İlkokulu oldu. Belediye Başkanı Alper Taban da gösteriye katılarak galaksinin tüm bilinmeyenlerini ortaya koyan Planetaryum gösterisini izledi. Başkan Taban, hazırlanan platformda öğrencilerle birlikte uzayın derinliklerine yolculuk yaptı.

Öğrencilerin heyecanla izlediği Planetaryum gösterisi sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte İshakpaşa İlkokulundayız. Bildiğiniz gibi okullarda devam eden Planetaryum, yani uzay gösterisi etkinliklerimiz sürüyor. Uzay tabi ki çocuklar için çok gizemli. Aynı şeyleri bizlerde okul yıllarında yaşadık. Uzay nedir? Gezegen nedir? Dünyanın güneş ve ay ile ilişkisi nedir? Bunları görsel olarak çocuklarımıza ifade edebilmek adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden aldığımız izinle böyle güzel bir gösteriyi çocuklarımızla buluşturmak istedik" dedi.

İnegöl Belediyesi'nin bugünün yarını, yarının umudu olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak adına Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışan ve ortak projeler üreten bir kurum olduğuna da dikkat çeken Alper Taban, "Gücümüzün yettiği oranda onlara katkı ve destek olmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da çocuklarımızın daha kaliteli yetişmesi adına bu tür farkındalık oluşturan eğitim ve faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Bugün hem okul müdürümüz hem de öğretmenlerimiz gösterinin çok güzel olduğunu, çocuklarımızın da bundan çok büyük bir keyif aldığını söylediler. Bizler de bundan mutluluk duyduk" diye konuştu.

"GELECEĞİMİZ OLAN YAVRULARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ"

EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

"Geleceğimiz olan yavrularımız için ne yapsak azdır" diyerek konuşmasını sürdüren Alper Taban, şöyle devam etti: "Bütün derdimiz ve heyecanımız, bütün yaptığımız faaliyetler onlara daha güzel bir gelecek içindir. Bu vesile ile tekrar çocuklarımızın eğitimlerine her daim katkı vermek temennisiyle, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum."

ÖZEL EĞİTİM SINIFINI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Alper Taban, Planetaryum gösterisi sonrası İshakpaşa Okulunun özel eğitim sınıfını da ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Taban, özel eğitim sınıfında verilen eğitimler ve öğrenciler hakkında bilgi aldı.