Bu yıl Ramazan ayında sahne gösterileri ve Ramazan Sokağı gibi etkinliklerin tümünü iptal ederek İnegöllülere Dünyaca ünlü hafızların yer aldığı Kuran-ı Kerim tilavetleriyle dolu ramazan geceleri hazırlayan İnegöl Belediyesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin ikinci teravih gecesinden itibaren programların startını verdi.


ABDURRAHMAN BOZAN İNEGÖLLÜLERLE BULUŞTU
10 ayrı gecede 10 farklı camide dünyaca ünlü 10 farklı hafızı ilçe halkıyla buluşturmaya hazırlanan İnegöl Belediyesi, 27 Mayıs Cumartesi akşamı ilk iftarın ardından İshakpaşa Camisinde hafız Abdurrahman Bozan'ı konuk etti. 2007 yılı Dünya Kuran Okuma Yarışması 1'incisi unvanına sahip Abdurrahman Bozan'ın o muhteşem sesinden Kuran-ı Kerim tilavetini dinlemek üzere çok sayıda vatandaş İshakpaşa Camisine akın etti. Hem bayanların hem erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği teravih programına Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta katıldı. Kuran tilaveti sonrası İnegöllülere teravih namazını da Hafız Abdurrahman Bozan kıldırdı.
HAFIZ İSHAK DANIŞ GÖNÜLLERİ MEST ETTİ
Pazar akşamı ise 2003 yılı Dünya Kuran Okuma Yarışması 1'incisi Hafız İshak Danış İnegöl Belediyesi'nin "10 Günde 10 Camide Dünya 1'incilerinden Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Namazı" programına konuk oldu. Hafız İshak Danış Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası teravih namazını da kıldırdı.
Kuran tilavetleri sırasında ve teravih namazı sonrası cami bahçelerinde vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikramı da yapıldı.
BU RAMAZAN FARKLI OLACAK
Cumartesi akşamı İshakpaşa Camisinde gerçekleştirilen "10 Günde 10 Camide Dünya 1'incilerinden Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Namazı" programı sonrası Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir açıklama da yaptı. Hayırlı ramazanlar dileklerini ileten Aktaş, ilk orucun tutulup ikinci teravih namazının kılındığını hatırlattı. Aktaş, "Hepinizin bildiği gibi daha önce yaptığımız basın açıklamasında da ifade ettiğimiz üzere bu sene farklı bir ramazan geçireceğiz demiştik. Ramazan zaten bereketi ve güzelliği ile geliyor ama bu sene biraz daha farklı bir ramazan olacak. Farklı olacak bu ramazanın ilk gecesini de bu akşam burada icra etmiş olduk. Bu yıl sokak programlarımız yok. 10 ayrı büyük camimizde 10 tane Dünya çapındaki Türk hafızla ilçe halkımızı buluşturacağımızı söylemiştik. Bu akşam bu programların ilkinde 2007 Dünya 1'incisi Abdurrahman Bozan hocamızla namaz öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti dinledik. Yine teravih namazını da onun ağzından kılarak güzel bir geceyi ihya etmiş olduk. Ben hocamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
İNEGÖL RAMAZANI HAKKIYLA YAŞIYOR
Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek organizasyonlarından da söz eden Aktaş, "Ramazan boyunca yine sahur organizasyonlarımız olacak, farklı programlarımız olacak. Çocuklarımızla okuldan mezun olan kardeşlerimizle yetimlerle, Umuteli aileleriyle, engelli aileleriyle, Mimar Sinan Bakım Merkeziyle, Yenice Rehabilitasyon Merkeziyle, genelde bu noktada bir arada olunması gereken kitleyle beraber olup inşallah güzel bir ramazanı hep birlikte idrak edeceğiz. Nasip olursa yine kardeş şehrimiz Doğubayazıt'ta inşallah 1500 kişilik bir iftar ve ardından teravihlerle 2 akşam da orada misafir olacağız. Ben özellikle bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnegöl ramazanı hakkıyla ve güzellikleriyle yaşıyor. Allah yaşamaya da devam ettirsin inşallah. Bu vesileyle de tüm ilçe halkımız ve İslam aleminin ramazan ayını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur? Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur?